Ny rapport från Friskvårdsföretagen

Branschorganisationen Friskvårdsföretagen har tagit fram en ny årsrapport. Här kan du få information om branschens utveckling och hur vi gemensamt arbetar för en bättre folkhälsa med starkare friskvårdsföretag.

I den nya rapporten kan du bland annat läsa:

* Under 2015 såg branschen, precis som tidigare år, fortsatt tillväxt. Ett exempel på detta är att revisionsföretaget Deloitte i sin årlig sammanställning av friskvårdsbranschen anger att svenska friskvårdsföretag omsatte 6,8 miljarder kronor 2015, en ökning med 1,8 procent från 2014.

* I Sverige äger tio företag hela 45,6 procent av Sveriges samtliga privata friskvårdsanläggningar (en ökning med +1,7 procent från föregående år). Drygt 90 procent av branschens företag har rörelseintäkter under tio miljoner kronor om året. Endast tre procent av företagen har rörelseintäkter över 25 miljoner kronor.

* Antal anställda personer inom friskvårdsföretag uppgår till drygt 13 000. Men även om det finns många heltider inom friskvårdsföretag så är den sammanslagna arbetstiden per person relativt begränsad. Detta beror till stor del på yrkeskategorin personlig tränare och instruktör som utgör 61 procent av branschens anställda, som i genomsnitt arbetar 30 timmar per månad, motsvarande 17 procent av en heltidstjänst.

”Under 2016 har vi flyttat fram våra positioner på olika områden. Friskvårdsföretagen har arrangerat och deltagit i seminarier, uppvaktat politiker, talat med kommissioner, fört dialog med forskare och skrivit debattartiklar. Allt för att visa hur vi kan vara en god kraft för en bättre svensk folkhälsa” säger Gustav Wiel-Berggren, Branschansvarig från Almega.

Läs hela rapporten här >>

Rate this item
(0 votes)
Last modified on onsdag, 22 februari 2017 09:30
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo