Actic köper upp Må Bättre-kedjan

Den 1 december tar Actic över driften av 9 gym inom Må Bättre-kedjan. Köpet innebär att Actic får 8 600 nya medlemmar och en ökad omsättning på cirka 60 miljoner kronor.

År 2000 öppnade den första Må Bättre-verksamheten i Falungallerian i Falun. Vid årsskiftet 2003 och 2004 köpte Patrik Schultz Må Bättre i Falun. En anläggning som vid tidpunkten hotades av konkurs och stod på ruinens brant. 16 år senare är Må Bättre regionens ledande gymaktör med nio anläggningar i Dalarna och Gävleborg med omkring 8 600 medlemmar. Ett livsverk som nu i och med en försäljning övergår i Actics regi. Målet för Må Bättre har varit att göra det enkelt för sina kunder att träna. Må Bättre´s vision var att det spelar ingen roll vad du tränar, det viktigaste är att du tränar. Ett viktigt moment blev därför att förse sina kunder med mycket support - på plats på själva gymmet levereras träningsrådgivning och tips på bättre kost.

”Vi har utvecklat Må Bättre kedjan till en väldigt bra verksamhet och ser nu att nästa steg ska tas och då är det en lämplig tid att lämna över ägandet till en etablerad aktör som har samma inriktning som vi har haft. Vi ser att våra medlemmar kommer att komma in i ett bra sammanhang och erbjudandet kan då breddas. Samtidigt får våra fantastiska medarbetare även en möjlighet att utvecklas i ett större företag”, uppger Patrik Schultz Vice VD/ Marknadschef på Må Bättre.

De nio förvärvade anläggningarna, som ligger i Dalarna och Gävleborg, har omkring 8 600 medlemmar och erbjuder cirka 450 gruppträningsklasser i veckan. Må Bättre har ett brett erbjudande av olika träningsformer samt ytor för funktionell träning, och inte minst personlig träning. Verksamheten omsätter närmare 60 miljoner kronor på årsbasis med en god lönsamhet och en EBITDA-marginal motsvarande omkring 20 procent.

”Må Bättre driver mycket attraktiva anläggningar i sin geografi och ger oss en än starkare lokal position, och inte minst i Falun där vi etablerar ett nytt viktigt kluster tillsammans med våra nuvarande anläggningar. Förvärvet ska dels ses som ett led i Actics tillväxtstrategi, och dels ett mycket bra komplement till våra befintliga anläggningar. Vi ser en tilltagande konsolidering som bland annat påskyndas av branschens digitalisering, och vi har för avsikt att ta en aktiv roll i denna utveckling”, säger Christer Zaar, VD Actic.

Actic som numera är börsnoterat har cirka 750 heltidsanställda och en nettoomsättning under 2016 om 802 miljoner kronor. 

"Actic har en stor organisation. De har en stabil plattform och en fullt fungerande HR-avdelning. De har allt vi skulle behövt. Vi har stått på tröskeln ett tag nu och det blir slitsamt. Actic har bra förutsättningar att ta det här framåt, även digitalt. Man ska inte driva något till graven utan sluta när det är som bäst", avslutar Patrik Schultz.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on torsdag, 08 februari 2018 10:17
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo