Novax - ny huvudägare av STC

STC meddelar att man nu tagit in Novax som delägare och partner för den fortsatta expansionen. Novax Gym Holding har förvärvat 55% av aktierna i bolaget som efter transaktionen ägs gemensamt med VD och medgrundare Katarina Andersson.

STC är idag ett av Västsveriges största friskvårdsföretag med 50 träningsklubbar. De sysselsätter över 1 000 personer och har växt stadigt sedan starten 1997. STC driver både kompletta träningsanläggningar för hela familjen samt mindre expressklubbar med tonvikt på styrka och kondition.Värdeorden som präglar verksamheten är gemenskap, glädje, passion, personlighet och proffsighet. Den beräknade omsättningen 2018 uppskattas till cirka  230 000 000 kr.
 
Novax är ett investeringsbolag som ingår i Axel Johnson koncernen. Ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj. Detta enorma familjeföretag grundades 1873 och drivs nu av fjärde och femte generationen. Som koncern omsätter Axel Johnson över 79 miljarder kronor med cirka 19 000 medarbetare. Novax investerar i och utvecklar tillväxtföretag med en bevisad affärsmodell och en resultatorienterad ledning. Novax har ett omfattande nätverk av personer med operationella erfarenheter från olika branscher, som nu ställer sin kompetens, engagemang och erfarenhet till förfogande när STC tar ett nytt spännande kliv i sin utveckling. Novax har sedan en del år tillbaka redan en fot inne i branschen för träning och hälsa - detta genom sitt delägarskap i utrustningsföretaget Concept med huvudkontor i Jönköping.
 
"Det känns väldigt positivt att få in en partner som Novax. Det tillför en trygghet när det gäller framtida strategiska beslut och självklart tillför det ekonomiska muskler. Novax har fullt förtroende för oss i ledningen för STC och vi kommer att jobba vidare som vanligt med full fart framåt. Sedan tar Novax en aktiv position i vår styrelse och kommer att vara en viktig part nu när vi fortsätter med nya etableringar” menar etableringsansvarig Antoni Kutics.
 
STC Novax skall bidra till den fortsatta expansionen i befintliga och nya regioner samt vara ett stöd till bolaget i såväl etablering och förvärv som utveckling av organisationen och kunderbjudandet. Som tidigare annonserats har STC flera nyetableringar på gång, bland annat i Västra Götalandsregionen, Karlstad och Skåne, och sökandet pågår löpande efter nya lokaler och möjliga förvärv.
 
”Med Novax får vi en kapitalstark partner med bred kunskap inom såväl hälsa och träning som konsumentnära verksamheter. Deras fokus på kundvärde och vana av att arbeta med snabbväxande entreprenörsdrivna bolag passar oss bra. Tillsammans kommer vi kunna utveckla vårt erbjudande och stärka upp organisationen i takt med etableringen av nya klubbar. Vi på STC är mycket stolta över att få in Novax som delägare” säger Katarina Andersson, VD för STC.
 
”STC har en unik position som den lokala friskvårdskedjan med högkvalitativa anläggningar, trevlig personal och prisvärd träning för hela familjen. Bolagets kultur och värdegrund är stark och vi ser ett otroligt engagemang hos grundarna och personalen. Vi är glada över att bli delägare i STC och ser fram emot den fortsatta tillväxtresan tillsammans” säger Eric Persson, VD för Novax.
 
För ytterligare information kontakta:
Katarina Andersson, VD STC, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Josef Bexell, Investeringsansvarig Novax, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on onsdag, 05 september 2018 17:05
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo