Print this page

Uppskattad konferens hos Eleiko

Den 6:e Lönsamhet & Framgång konferensen har avhållits på Eleikos Campus, iHalmstad. Arrangören, Thommy Henningsson, samarbetspartners och huvudsponsorn Eleiko hade återigen fått ihop ett attraktivt program med presentatörer av högsta klass.

Som tidigare innehöll L&F konferensen två programspår, ett för ägare och chefer på gym och ett för Personliga Tränare. I Chefsprogrammet ingår även en minimässa bestående av 7 snabbmöten med utvalda leverantörer. 
 
För chefer
Konferensen inleddes med en potentiellt livsförändrande presentation av Christina Bengtsson - dubbel världsmästare i skytte, författare, TED-X presentatör, rådgivare till företagsledare och regeringsfolk nationellt o utomlands och en sällsynt begåvad vägvisare, som skapat en mästerlig enkelhet av ett annars mycket komplext ämne – ”Konsten att fokusera”.  För fokus är ett av våra viktigaste kapital, rent bokstavligt. Enligt studier förlorar vi fokus i genomsnitt var 11e minut och det tar upp till 25 minuter att få det tillbaka. Detta i en tid då otaliga distraktioner konkurrerar om vår uppmärksamhet blir den egna förmågan att hålla fokus samt att välja och stå fast vid sina val, viktigare än någonsin.
 
Här gavs insikter i att konsten att fokusera förbättrar välmående, livet i stort, relationer och inte minst entreprenörskapet! Samtliga deltagare fick med sin boken - Konsten att fokusera 10.9 som Christina kom ut med 2015, en mycket uppskattad gåva!
 
Därefter fortsatte det båda programspåren på vars ett håll, i chefspåret gav Henrik Petterson (Starka Resultat) två starka och energirika presentationer; Vinnande ledarskap och Vinnande försäljning, bara de presentationerna var värda deltagaravgiften! Förmiddagen rundades av med den senaste branschinformationen av Gustav Wiel – Berggren från Friskvårdsföretagarna.
 
Efter lunchen tog snabbmöten med sju väl valda leverantörer plats och här fick operatörerna nya uppslag på tjänster och produkter för framtiden. Snabbmötena följdes av rykande intressant presentation av Fredrik Steen på OTR om hur de framgångsrikt arbetar med hälsoprogram på företag, OTR driver all träning ute på eller runt arbetsplatsen och kombinera det med online coaching. Ett affärsområde med stor utvecklingspotential bland deltagande gym och Personliga Tränare! 
 
Och om inte deltagarna var fyllda till bristningsgränsen nu så satte Björn Johansson sitta pusselbiten på plats med ”Bygg ett starkt varumärke” - i en omvärld där informationsflödet är gigantiskt och konkurrensen knivskarp - blir vikten av ett starkt varumärke allt mer avgörande.
 
Eleiko 1aa
 
För PT:s
I PT spåret var dagen fylld av främst teoretiska men också praktiska presentationer under temat ”Så blir du framgångsrik PT”. Med presentatörer som Jakob Sandström, Anders Lindsjö, Jacob Gudiol, Peter Söderling, Björn Johansson var den samlade expertisen massiv. 
 
Intressant information gavs av Gustav Wiel – Berggren från Friskvårdsföretagarna, om hur man från branschens sida jobbar för att ge yrket Personlig Tränare högre status. 
 
Sista timman avslutades med ”Speed talk”, en presentationsmodell med flera korta men kärnfulla och inspirerande presentationer i attraktiva ämnen för deltagarna att ta med hem och omsätta till sin verksamhet.
 
Summering
Det bestående intrycket från dagen var ett fantastiskt bra program, härlig stämning bland medverkande och utrymme för nätverkande med kollegor. Tempot var högt under hela dagen och där har arrangören en utmaning, lite mera luft mellan presentationerna vore välkommet. Stort plus för goodie bag, frukostfika, 4 lunchalternativ och rikligt med frukt och mellanmål. Eleiko Campus får högsta betyg med sina inspirerande träningslokaler, konferensmiljö och värdskap!
 
Här några kommentarer vi snappade upp från medverkande:
* För mig var detta den bästa konferensen hittills!
* Väldigt lärorikt event, var inte uttråkad en enda sekund och lärde mig mycket! Väldigt trevliga människor närvarande också.
* Från mina studier i management och meditation var Christina och Henrik top notch!
* Detta borde Ni göra en Sverigeturné av det. Bra jobbat!
 
Slutligen -
Arrangören avser att köra med huvudsak samma konferensprogram i början av 2019 i Stockholm. 
Gör en intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
En helt ny Lönsamhet & Framgång konferens blir det i Halmstad den 27 september 2019 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on onsdag, 21 november 2018 16:10
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Latest from Björn Johansson

Related items