Print this page

Puls & Träning vinner Stimgitarren

Att musik kan öka prestationen under träning är sedan länge klarlagt, och studier har även visat att varumärkesanpassad musik ökar försäljningen. Det vet gymkedjan Puls & Träning som får ta emot Stimgitarren 2018 för sitt strategiska arbete med musiken i verksamheten.

Stim presenterar samtidigt de tio mest spelade gymlåtarna, där Sam Feldts ”Sensational” är den mest spelade låten på svenska gym, enligt Stims senaste statistik.
 
"Det känns jättekul att få ge Stimgitarren till Puls & Träning som använder musik på ett strategiskt genomtänkt sätt och samtidigt så tydligt vill bidra till ett hållbart musikliv. Med Stimgitarren vill vi uppmärksamma företag, organisationer och föreningar som ser hur musiken tillför värde till en verksamhet och vill bidra till att musikskapare får betalt när deras musik spelas", säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd Stim.
 
"Eftersom våra kärnvärden är fräscht, schysst och smart känns det viktigt och helt naturligt för oss att arbeta med STIM. Musiken är en betydelsefull del av kundupplevelsen och för oss är det självklart att vi gör rätt för oss gentemot upphovspersonerna. Vi är stolta och glada över att få ta emot Stimgitarren som vi ser som en fin bekräftelse på att vi gör rätt", säger Per Lehmann, vd på Puls & Träning.
 
Motiveringen till priset lyder
Nära till träningsvärk, men också till inspirerande musik. Gymkedjan Puls & Träning får Stimgitarren 2018 för att de verkligen har insett musikens betydelse för sitt varumärke och affär. Rätt musik, på rätt plats bidrar till en strategiskt genomtänkt atmosfär och en träningsupplevelse som sträcker sig längre än de gruppledda passen. Att de dessutom med självklarhet lyfter fram vikten av att skapa ett hållbart musikliv för låtskrivare är något som Stim vill prisa. Tillsammans ser vi till att musikskapare ersätts när deras musik spelas på Puls & Tränings anläggningar runt om i hela landet.
 
Priset delades ut på Sound Stockholm av Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen och låtskrivaren Linnea Deb. 
 
De 10 mest spelade gymlåtarna:
1.
Sensational - Sam Feldt
Renders Sammy, Hartman Dan
 
2.
Échame La Culpa – Luis Fonsi
Fonsi Luis, Rengifo Alejandro, Rengifo Mauricio, Torres Andres
 
3.
Bad At Love (Dillon Francis Remix) - Halsey
Chahayed Roget, Frangipane Ashley, Tranter Justin Drew, Burton Frederic Eric
 
4.
Sweet Sensation – Flo Rida
Dillard Tramar, Hartman Daniel Earl, Isaac Breyan Stanley, Sanderson Jamie Michael, Judrin Raphael David, Melki Pierre-Antoine
 
5.
These Days (feat. Jess Glynne, Macklemore) - Rudimental
Scott Jamie, Caplen Daniel Sebastian, Haggerty Ben, Rolle Leon Anthony, Izadkhah Amir, Aggett Piers Sean, Dryden Kesi, Ryan John Henry, Bunetta Julian Collin
 
6.
One Kiss (with Dua Lipa) - Calvin Harris
Wiles Adam Richard, Lipa Dua, Jessie Reyez
 
7.
Like I Do - David Guetta
Douglas Sean Maxwell, Bergin Robert Michael, Westbroek Thijs J, Seeley Nick, Garritsen Martijn G, Riley Talay, Tuinfort Giorgio H, Guetta Pierre David
 
8.
Wolves - Selena Gomez
Tamposi Aleaxandra Leah, Bell Louis Russell, Gomez Selena Marie, Rosen Carl Austin, Lee Brian Dong Ho, Marschmello, Wotman Andrew
 
9.
Instruction - Jax Jones
Lam Timucin Kwong Wah, Emenike Uzoechi Osisioma, Lovato Demitria, Allen Stephanie Victoria
 
10.
Closer To Love (Main Mix) - Tough Love
Hurley Ryan David Allan, O'Brien Stefan Joseph, Unwin Alexander George, Kabba Aminata, Hunter Chiara.
 
Listan baseras på rapporter från musikleverantörer som kurerar spellistor till gym i hela landet. Musikrapporterna har samlats in under andra kvartalet 2018.
 
Fakta om Stimgitarren
Stimgitarren har delats ut sedan 2002. Det är en uppskattning till Stims kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Latest from Björn Johansson

Related items