Gym nummer 200 är nu klart för Nordic Wellness

När Magnus Wilhelmsson för drygt 20 år sedan lanserade det som senare kom att bli Nordic Wellness var det ingen som kunde ana vilken framgångssaga det skulle bli.

Nu är det officiellt att gym nummer 200 blev det anrika KTH-hallen i Stockholm. En träningsklubb som är beläget mitt i den Kungliga Tekniska Högskolan. Allt är signerat och redan den 1 april tar Nordic Wellness över verksamheten. 
Allt startade 1997 i en liten och sliten källarlokal på Backaplan i Göteborg. Idag har verksamheten utvecklats till att inkludera 200 gym som antingen har öppnat eller kommer att öppna inom kort. Detta innebär att Nordic Wellness är en av världens 12 största kedjor av egenägda gym - fantastiskt. 
 
Framgången börjar nu också synas allt mer i de ekonomiska siffrorna. Under 2018 omsatte Nordic Wellness hela 867 000 000 kr och fick en vinst på 55 000 000 kr efter avskrivningar.
 
Visionen är "att vara folkets bästa alternativ inom träning och hälsa". Med utrustning i världsklass, välmeriterade instruktörer och olika former av medlemskap har NordicWellness skapat en miljö där träning är mer lättillgänglig än någonsin.
 
NW gym a
 
”Ödmjukhet är en viktig egenskap men samtidigt ingår det inte i mitt affärstänk att stå still. Vår flexibilitet och vårt snabba fotarbete gör att vi ställs inför nya möjligheter varje dag. Jag är tacksam över vår framgång men inte nöjd. Vårt mål är att nå 250 klubbar senast i december 2022. Genom att vara lyhörda och fungera som ett lag kommer vi att lyckas med det”, säger Magnus Wilhelmsson.
 
Nordic Wellness är störst i Göteborg med sina 46 klubbar och här - tillsammans med olika orter i Skåne - sker också den största expansionen just nu. Men det händer en massa på en hel del andra orter. Här är exempel på platser där nya Nordic Wellness gym öppnas - Borås, Falköping, Eskilstuna, Falkenberg, Halmstad, Linköping, Västerås och Örebro. Sen får man inte glömma Stockholm där Nordic Wellness har 26 klubbar, som antingen redan är öppnade eller som kommer att starta inom kort.
 
Där är många nycklar till Nordic Wellness framgång. Ett exempel är att man hela tiden söker nya vägar att få sina medlemmar att träna både kontinuerligt och långsiktigt. Då gäller det att ständigt utveckla nya koncept och träningslösningar. Allt för att ett besök på Nordic Wellness ska vara riktigt tilltalande. Personalen tränas i vikten av att genuint engagera sig i kundens bästa. Ett träningstillfälle ska helt enkelt vara kul och stimulerande, laddat med en massa positiv energi. Nordic Wellness menar att motivationen är helt avgörande för att man ska kunna träna kontinuerligt och långsiktigt. Det handlar om att skapa hållbar träning och att hela tiden söka nya lösningar för att göra lokaler, maskiner och pass ännu mer tilltalande.
 
NW gym b
 
"Vi har en bra produkt som fungerar utmärkt för väldigt många. Variation, glädje och omtanke ska genomsyra varje besök våra kunder gör hos oss. Detta lyckas vi med då jag har ett riktigt kompetent team runt omkring mig. Och det kommer att hända en hel del mer under de närmaste 6 - 18 månaderna. Just nu jobbar vi med över 30 stycken ”case” som kan förverkligas och bli nya gym", avslutar Magnus Wilhelmsson.
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on torsdag, 28 mars 2019 11:58
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB