SATS förvärvar samtliga aktier i Gym & Motion

Gym & Motion har tre träningsanläggningar i Åkersberga norr om Stockholm som till hösten kommer bli en del av SATS.

Gym & Motion AB bildades i juni 2007 då dörrarna till den första klubben slogs upp på Sågvägen och hade från start ca 150 medlemmar. Under årens gång har lokalerna vuxit i takt med ett växande medlemsantal och i december 2013 öppnade Gym & Motion en stor anläggning mitt i Åkersberga centrum. Expansionen fortsatte och i november 2018 öppnade man en unik anläggning med fokus på yoga och mindfulness - White. Idag är Gym & Motion ett lönsamt företag med över 4 500 medlemmar, omsätter 22 miljoner kronor och har ca 35 anställda.
 
Med ledorden personligt, kvalitet och kompetens vill Gym & Motion visa sin passion och försöka tillfredsställa de unika behov som alla kunder har. I sina verksamheter har man skapat miljöer med en riktigt familjär och inspirerande träningsmiljö. Gym & Motion står för ett premium erbjudande med det senaste inom träning i form av utrustning, gruppträning, personlig träning och coachning.
 
SATS tar över från den 1 september
SATS har länge drivit utvecklingen av träningsbranschen i Sverige och är en väletablerad aktör i storstadsregionerna. De senaste åren har SATS vuxit stadigt både organiskt och genom förvärv, och Gym & Motions träningsanläggningar i Åkersberga blir nu det senaste tillskottet. Under 2017 och 2018 förvärvades två kedjor i Sverige: Fresh Fitness med nio träningsanläggningar och träningsföretaget Balance med tre träningsanläggningar. SATS Sverige omsatte 2018 ca 1,3 miljarder kronor och har efter förvärvet 78 träningscenter i Sverige. 
 
"Vår tillväxtstrategi bygger på att växa på befintliga orter och Gym & Motions verksamhet kommer att komplettera vår portfölj väl och stärka SATS position i Stockholms-området. En bonus är att deras nya fina yoga-studio kommer dessutom att stärka upp vår pågående yogasatsning, vilket jag ser som mycket positivt", säger Linda-Li Cederroth, Country Manager SATS Sverige. 
 
SATS ingår i SATS Group som är Nordens ledande träningsföretag. SATS Group består av SATS, ELIXIA, Fresh Fitness, HiYoga, Balance och Metropolis. I SATS Group ingår 250 center i Norge, Sverige, Finland och Danmark med 700 000 medlemmar och 10 000 anställda.
 
Integrationsarbetet för att omvandla Gym & Motion till en SATS profil kommer att pågå under våren och sommaren. Planen är att SATS i Åkersberga slår upp dörrarna den 1 september. 
 
"Vi är glada att just SATS köper vårt företag. SATS är en seriös aktör och på många sätt är våra företag mycket lika varandra. Jag är säker på att Gym & Motion kommer att vara i goda händer", säger Lasse Eriksson, huvudägare och en av grundarna av Gym & Motion. 
 
Kedjornas dominans fortsätter
De senaste åren har det varit tydligt att de stora kedjorna tar marknadsandelar genom egen organisk tillväxt, förvärv eller nyetableringar. Denna ”kapplöpning” lär fortsätta då företag som SATS, Nordic Wellness, Fitness24Seven, Actic och STC alla jobbar efter tydliga mål kring expansion. Sedan finns Puls & Träning samt Friskis&Svettis som säkerligen också vill ta marknadsandelar. Vad denna kedjedominans kommer att innebära för de små, oberoende och lokala gymaktörerna lär framtiden visa.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on torsdag, 04 april 2019 19:38
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB