STC förvärvar Sportsgym och blir mer rikstäckande

STC har både resurser, kompetens och en tydlig strategi för att bli en rikstäckande friskvårdskedja. 

STC har redan avslöjat en del om sina planer för södra Sverige. I slutet av mars blev det exempelvis klart att man i november öppnar en helt ny klubb i fotbollsarenan Olympia i Helsingborg. Tidigare i är öppnade STC i Eslöv, den första klubben i södra Sverige. Förvärvet av L9 Fitness två klubbar i Skurup och Oxie följde. På tur står sedan Trelleborg, Staffanstorp och Ystad. 
 
Nu agerar man också längre norrut i Sverige. Genom en sammanslagning med Sportsgym finns man nu även på orter som Östersund, Sundsvall, Åre, Härnösand och Krokom.
 
I september 2018 klev Novax in som 55 % delägare och partner i STC för att hjälpa till i den fortsatta expansionen. Novax är ett investeringsbolag som ingår i Axel Johnson koncernen. Ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj. Detta enorma familjeföretag grundades 1873 och drivs nu av fjärde och femte generationen. Som koncern omsätter Axel Johnson över 82 miljarder kronor med cirka 22 000 medarbetare.
 
Efter Novax intåg har utvecklingen gått fort och nu tecknade alltså STC och Sportsgym ett avtal om ett samgående. Det innebär att ett stort steg mot STC´s vision att bli en rikstäckande friskvårdskedja och Sportsgym får med sitt nya varumärke en möjlighet ytterligare att stärka sin position på befintliga och nya orter. 
 
Genom pågående nyetableringar och samgåendet med Sportsgym har STC idag ca 80 anläggningar. Tillväxten sker genom såväl nyetableringar som förvärv och utvecklingen styrs av målsättningen att alltid vara ”bäst i stan”. 
 
"STC blir vårt gemensamma varumärke och samgåendet med Sportsgym innebär att våra medlemmar snart ges möjlighet att träna från Ystad i söder till Åre i norr", säger Josef Bexell, investeringsansvarig för huvudägaren Novax.
 
STC gym1
 
Det finns stora likheter mellan STC och Sportsgym, kvalitetsmässigt och kulturmässigt. Med Sportsgyms 20 anläggningar breddar STC sin geografiska närvaro, främst i mellersta Sverige. Planen är att fortsätta expansionen och att jobba aktivt med att förbättra träningsupplevelsen för alla medlemmar.

”Vi grundade företaget 1996 i Östersund och vi har sen dess tagit fasta steg framåt. Det här var nu rätt steg i vår utveckling som entreprenörer inom träning. Tillsammans med STC får vi unika möjligheter att bredda utbudet, höja vår attraktionskraft och stärka vår position på marknaden. Att få fortsätta utveckla befintliga och expandera med nya klubbar där glädje, passion och gemenskap är viktiga ingredienser känns väldigt stimulerande", säger Peder Lind delägare i Sportsgym.
 
"STC fortsätter jakten på klubbar med strategiska lägen. Sedan fyller vi verksamheterna med energi, kompetens, kvalitativ utrustning - allt i en personlig och motiverande miljö”, avslutar Katarina Andersson, VD för STC.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on söndag, 14 april 2019 23:35
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB