Qicraft köper The Academy

Qicraft Group stärker sin position på den svenska utbildningsmarknaden genom förvärv av The Academy.

Efterfrågan på kompetens växer i branschen och sättet vi konsumerar utbildningar på idag skiljer sig mycket mot vad det har varit. Qicraft Group vill vara med och utveckla, påverka och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Samtidigt som man vill framtidssäkra, inte bara sin egen affärsverksamhet, utan även kundernas.
 
Det är med stor glädje och stolthet Qicraft Group meddelar att man efter en lång process, nu tar över The Academys utbildningsverksamhet i Sverige. The Academy, som i år fyller 20 år, har genom åren utvecklats till ett av de starkaste, om inte det starkaste varumärket bland utbildningsföretagen inom träning och hälsa. De har också kommit långt i sin digitaliseringsresa, vilket självklart är en stor tillgång i Qicraft Groups strävan att fortsätta vara relevanta i dagens exponentiella teknologiska utveckling.
 
Kompetens är en av Qicrafts fem hörnstenar och detta föranledde tidigare förvärv av utbildningsbolagen SAFE Education och Sports Club Education. The Academys affärsverksamhet kompletterar härmed, tillsammans med tidigare förvärv, en viktig del i Qicraft Groups strategi att stärka kompetensplattformen med ambitionen att skapa värde för sina kunder och partners. The Academys samlade kompetens och erfarenhet i form av både lärarkår och metoder är välutvecklade och blir en mycket viktig pusselbit i bolagets framtida strategi.
 
”Vi är otroligt stolta över att påbörja resan med The Academy för att hjälpa till att utveckla bolaget, skapa synergieffekter med befintliga bolag och komplettera vårt erbjudande. Vi är också väldigt tacksamma över att vi nu kan få in en gedigen kompetensbank som tar oss närmare framtidens utbildningar inom träning -och hälsoindustrin", säger Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group
 
Sjukdomar till följd av stillasittande har blivit en epidemi och samhället är i stort behov av att fler ska vara fysiskt aktiva. Att bidra till en positiv utveckling för enskilda individer, branschen och samhället i stort ingår i Qicrafts mission – ”Activating People”.
 
Bättre kunskap genom ökad medvetenhet som enkelt förmedlas via olika typer av medier och metoder, kommer att bli ett av de värdefullaste och mest inflytelserika verktygen under den skakiga resan mot en hälsosammare värld. Qicraft är fast beslutna att göra sitt yttersta för att vara en stark kraft som bidrar till att vända den negativa trenden vi ser omkring oss idag.
 
QiAc
 
”Efter en fantastisk resa med The Academy känns det idag mycket spännande att lämna över till Qicraft Group. I 20 år har vi och The Academys utbildningsteam påverkat och bidragit till ett mer hälsosamt liv för många människor. Med Qicraft Groups mission, ”Activating People”, stora ambitioner och möjligheter ser vi att The Academy kommer att förvaltas och utvecklas på bästa möjliga sätt.” säger tidigare ägare av The Academy
 
De tidigare ägarna Helena Arnold, Christina Sivertsson och Linda Svensson som under 20 år byggt nuvarande The Academy har gjort en fantastisk resa och det gläder oss att de har valt att fortsätta vara aktiva i verksamheten och bidra till utvecklingen framåt. Qicraft Group förvärvar 100% av bolaget, som även i fortsättningen kommer att drivas som ett fristående bolag. Målet är att SAFE Education och The Academy ska fortsätta vara egna fristående bolag och agera som egna resultatenheter med egen ledning.
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on fredag, 10 Maj 2019 16:34
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB