Member 24 säljer till Helix Kapital

Helix Kapital går in som ny huvudägare i Member 24, men den nuvarande ledningen kvarstår som minoritetsägare.

Member 24 är en gymkedja som idag har 12 dygnet runt-öppna anläggningar i Västerås, Eskilstuna och Stockholm. Det första Member 24 gymmet startades 2010 av individer med stor erfarenhet från branschen. Nu ville man göra något annorlunda än allt det som redan fanns på marknaden. Det blev ett koncept med ett brett innehåll samt en unik profil och känsla. 

En typisk anläggning är ca 800 kvm, har stora öppna ytor med generös takhöjd och är inredd enligt en speciell vintage profil. Enkelt förklarat vill Member 24 vara ett premium koncept i lågpris segmentet. Alla gymanläggningar är centralt positionerade inom respektive region med inspirerande inredning och högkvalitativ utrustning.
 
”Lågprissegmentet inom fitness- och gymbranschen växer snabbare än övriga delen av marknaden och vi har sedan start varit med och drivit denna tillväxt genom att erbjuda unika och högkvalitativa gym. Med Helix Kapital som strategisk partner ser vi stora möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa genom att ta marknadsandelar på såväl nuvarande som nya geografiska marknader”, säger Roger Baburin, grundare och VD för Member 24.

Helix som är ett svenskt tillväxtorienterat investeringsbolag investerar i onoterade mindre bolag med huvudfokus på Sverige. Helix Kapital söker verksamheter med bevisade och lönsamma affärsmodeller, oberoende av bransch. Member 24´s grundare och ledning kommer tillsammans med Helix Kapital nu att accelerera Member 24´s expansion.
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on fredag, 17 Maj 2019 14:08
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB