SATS närmar sig sin börsnotering

SATS som startade 1995 meddelar nu att man agerar på ryktet som många pratat om - man ansöker om att noteras på Olsobörsen. 

I samband med sin börsintroduktion vill SATS ta in cirka 1,4 miljarder norska kronor i nytt kapital. Teckningsperioden pågår mellan den 11-22 oktober och den första handelsdagen blir den 25 oktober.
 
Prissättningen i erbjudandet för teckningskursen är mellan 23,5 till 28 norska kronor vilket innebär ett börsvärde på mellan 4,0 till 4,5 miljarder norska kronor.
 
Det blir intressant att följa aktiens utveckling och göra jämförelse med Actic´s börsnotering. Actic´s utveckling har hitintills varit långt ifrån succé då man, till dagens datum, tappat nästan 60% av aktievärdet sedan introduktionen. Kommer SATS att följa samma bana eller kan man stå emot de hårda krav som börsmarknaden oftast har?
 
SATS Group AS ägs till 51 procent av riskkapitalbolaget Altor och till 49 procent av Danska Tryghetsgruppen. SATS är en ledande gymaktör i hela Europa och har 700 000 kunder och 248 träningsanläggningar. Det innebär drygt 2 800 medlemmar per träningsanläggning. Under 2018 omsatte SATS Group 3,3 miljarder nok.
 
I Sverige har SATS ett väldigt stort grepp om Stockholm. Och nu satsar man ännu mer på denna marknad. Nyligen meddelade SATS att de öppnar ytterligare tre nya träningscenter i Stockholmsområdet. SATS Ursvik entré öppnar i januari 2020, SATS Sollentuna Häggvik öppnar under hösten 2020 och Bromma Blocks öppnar i slutet av 2021. Med det kommer SATS att öka med minst sju center i Stockholm under de kommande två åren och fortsätter därmed att utöka träningsmöjligheterna för sin medlemmarna i Stockholmsregionen.
 
"Vi är så stolta över att kunna presentera ytterligare tre nyetableringar i Stockholm och därmed stärka vårt erbjudande till våra befintliga, och potentiellt nya medlemmar, i Stockholmsområdet. Vi vet att träning bidrar till ett mer hälsosamt liv och genom våra nya centers i Ursvik entré, Sollentuna Häggvik och Bromma Blocks gör vi det enklare för alla att komma igång med sin träning", säger Linda-Li Cederroth, Country Manager SATS Sverige.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on tisdag, 15 oktober 2019 22:46
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB