Nordic Wellness ökar takten

Nordic Wellness, som är en av världens absolut största kedjor av egenägda gym, fortsätter att gasa på. Det händer mycket både inom företagets konceptutveckling och fortsatta expansion.

Hösten är extra fylld av nyheter inom denna växande gymkedja, bara i september månad öppnades 9 nya anläggningar och minst 7 till är planerade innan året är slut.
 
”Det har varit ett bra år för oss. Med våra nyetableringar i Malmö och Stockholm levererar vi nu ett starkt utbud i alla Sveriges storstäder. Samtidigt är det otroligt spännande att ta sig an helt nya utmaningar som Lund, Umeå och Karlstad”, säger Magnus Wilhelmsson, ägare och VD för Nordic Wellness.

Visionen är "att vara folkets bästa alternativ inom träning och hälsa". Med utrustning i världsklass, välmeriterade instruktörer och olika former av medlemskap har NordicWellness skapat en miljö där träning är mer lättillgänglig än någonsin. 
 
”Målet har varit att nå 250 klubbar under 2020, men vi har redan 221 signade klubbar i Sverige och går snabbt framåt, därför behöver vi något större att se fram emot. Nu är 300 klubbar till december 2023 vårt officiella mål, vilket får oss att blicka mot en spännande framtid inom företag”, säger Magnus Wilhelmsson.
 
NW expansion
 
Tre Nordic Wellness klubbar i Umeå
Tidigare har merparten av Nordic Wellness gym varit placerade i södra Sverige men nu vill man på allvar även växla upp i de norra delarna av Sverige. Så fort Strömpilen slår upp portarna i januari kommer Umeåborna ha nästan 4 000 kvm träningsglädje från Nordic Wellness att uppleva. För redan i mitten av september 2019 blev fästet ett faktum när Umeå Spa och tidigare Gym 365 förvärvades till Nordic Wellness. 
 
Umeå Spa är en intim oas med avsikt att främja hälsa och välmående, på verksamhetens 1 180 kvm blir det fokus på exklusivitet och kvalitet i allt som erbjuds. Klubben har en exklusiv touch utöver det vanliga och erbjuder det mesta som går att önska av ett gym. Här levereras gruppträning och fina träningsytor. 
 
Umeå City förvärvades från Gym 365 och ger Umeåborna närheten och tillgängligheten som efterfrågas på ett fullvärdigt utbud hos Nordic Wellness. På 800 kvm erbjuds gym och konditionsträning med stor friviktsyta, fullständig maskinpark och funktionell yta.
 
Umeå Strömpilen blir sedan i januari 2020 den tredje och största Nordic Wellness klubben i Umeå på hela 2000 kvadratmeter. Klubben kommer vara utrustad med toppmoderna träningsmaskiner och roliga gruppträningspass i rymliga lokaler.
 
”Umeå vill mer, som de själva säger. Och det vill Nordic Wellness också. Därför var det en självklarhet att vi tog chansen när den visade sig och slog snabbt till på två nyförvärv för att komplettera den redan planerade klubben Nordic Wellness Umeå Strömpilen som öppnar 2 000 kvm i början av nästa är”, avslutar Magnus Wilhelmsson.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on lördag, 04 januari 2020 17:37
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB