Body Joy säljer till SATS

SATS fortsätter att växa och stärker nu sin position på Värmdö genom förvärv av träningsföretaget Body Joy. 

Body Joy har en lång historik och redan år 1998 startade Monica Ryberg och Monica Elsinga verksamheten Body Joy. I början höll man till ute i några kommunala lokaler bland annat Brunns och Hemmesta sporthall. Redan då erbjöds träning både för barn och vuxna.

Kunderna gillade det som erbjöds och snabbt växte behovet att skapa ett litet ”team” av instruktörer. Efter fem års arbete ute i skolornas lokaler insåg Monica och Monica att man inte längre kunde utveckla Body Joy i den riktning som var önskvärd. Efter en del sökande av egna lokaler fann man en i ett helt nybyggt centrum - nämligen Värmdö Köpcentrum. 
 
Sagt och gjort, i september 2003 slog Body Joy upp dörrarna till sin första anläggning som numera på 1 100 kvm erbjuder ett komplett utbud. Den andra anläggningen öppnades 2013 i Gustavsbergs Hamn, även här på ca 1 100 kvm och dessutom ett utegym. Dessa anläggningar kompletterar varandra och ger ett gediget utbud för alla Body Joy´s kunder att ta del av.
 
Body Joy omsatte 2018/19 cirka 22 miljoner kronor, har ca 120 anställda och ungefär 2 800 medlemmar.
 
"Vi har levt dag och natt med Body Joy i över 20 år. Det har varit intensivt, men något vi älskat. Vi är extremt stolta över allt som är kopplat till Body Joy men nu känner vi helt enkelt att det är dags att göra något annat. Vi är glada att just SATS kliver in som nya ägare. SATS är en seriös aktör och har alltid varit en konkurrent som vi respekterat mycket och därför känns det bra att Body Joy med alla kompetenta medarbetare får utvecklas vidare hos SATS", säger Monica Ryberg och Monica Elsinga, ägare och grundare av Body Joy. 
 
SATS fortsätter sin dominans i Stockholm
SATS har ökat tillväxttakten i Sverige de senaste åren genom både organiskt växt, samt förvärv av andra träningscenter. Nu står det alltså klart att Body Joys två träningscenter, Body Joy Hamnen och Body Joy Mölnvik, blir nästa tillskott i SATS-familjen och därmed ökar SATS upp från ett till tre träningscenter i Värmdöområdet.
 
Integrationsarbetet kommer att pågå under vintern och våren och ambitionen är att Body Joy´s två träningscenter blir en del av SATS under våren 2020. 
 
Just nu pågår även en uppgradering av SATS befintliga träningscenter på Värmdö. Redan nu står en ny varm sal redo för Hot-klasser och dessutom har det skapats ny yta för succéklassen Indoor Running. Nästa steg i uppgraderingen av SATS Värmdö sker i början av 2020 då träningsytan på centret kommer att utökas. 
 
"Vår tillväxtstrategi bygger på att växa och skapa starka kluster för att våra befintliga och potentiella medlemmar ska kunna träna när det passar dem - där de bor, där de arbetar och där deras vänner är. Värmdö är ett viktigt område och därför är det naturligt för oss att satsa just där. Med tre SATS-träningscenter i området kommer vi öka träningsutbudmöjligheter enormt för Värmdöborna och jag kan lova att vi har något som passar alla, oavsett vilken träningserfarenhet man har sedan tidigare", säger Linda-Li Cederroth, Country Manager SATS Sverige. 

 

Last modified on lördag, 04 januari 2020 17:03
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB