Olika program kring Personlig Träning fortsätter att etablera sig ute bland gymmen. Att heltidsanställa en PT är dock en kraftig ekonomisk utmaning för ett gym. Exakt om man kan göra en ekonomisk vinst på denna tjänst är lång ifrån självklart och kräver en väl genomtänkt strategi.

Steve Jack är en förespråkare för PT och med utgångspunkt från London är Steve konsulterad i över 20 länder. Med Steve´s mångåriga erfarenhet från alla dessa länder är han en expert på vad som fungerar och inte fungerar inom Personlig Träning.

Här är några saker som Steve delar med sig av:
Alla gymägare vet att kunden vill ha resultat men frågar man samma gymägare - "hur många av dina kunder tror du får ett resultat" är svaret 5 - 10%. Mer behövs inte sägas, den nuvarande gymmodellen fungerar INTE.

För några år sedan satte en del entusiastiska PT´s igång tänket kring "funktionell träning". Denna första våg är nu avklarad och utmaningen ligger i att få gymägarna att förstå att designen på framtidens gym måste dramatiskt förändras. Delen med att fylla ett gym med maskiner är över, framöver är det maskiner i kombination med funktionella zoner (på 40 - 100 kvm) som gäller.

Om ett gym har mer öppna planlösningar kan man designa speciella träningszoner. Genom att du få igång Grupp PT blir tjänsten billigare så att du kan nå fler medlemmar (några har lyckats att nå ända upp till 30% av medlemmarna), PT´n kan tjäna mer per timme och lönsamheten för gymmet blir mycket bättre. Dessutom blir atmosfären som en grupp som tränar till musik outstanding vilket minskar drop outen bland medlemmarna. Men återigen utvecklingen av detta hämmas på grund av miljön i klubbarna.

Det är sedan länge bevisat inom traditionell gruppträning att nyckelfärdiga program är en lösning som fungerar. Samma sak gäller inom Grupp PT, satsa på förkoreograferade pass som tillgodoser behoven hos medlemmarna.

I princip ingen kommer till ett gym för att bli mer funktionella utan kunden vill gå ner i vikt och tona sin kropp (helt enkelt bli snyggare). Det intressanta är att viktminskning kan uppnås med hjälp av funktionella metabola träningsprogram och det bästa formatet att genomföra denna typ av program är i små grupper.

Viktigt att poängtera att vilken PT som helst kan INTE leda ett Grupp PT pass. Ett gym behöver fyra olika personer för att få allt att fungera:
En person (troligtvis inte en PT) som säljer PT program till medlemmar eftersom de flesta PT´s är urusla säljare.

En PT som skriver själva programmet som medlemmen skall utföra för att nå sina mål. En annan PT som utför själva träningen med kunden/ kunderna. En tredje person (troligtvis inte en PT) som är chef och styr marknadsföringen och all management som krävs.

Skall Grupp PT särskiljas från den vanliga gruppträningsprogrammet måste Grupp PT kunden få en mängd extra supportmaterial. Detta gör att det upplevda värdet försvarar den extra kostnad som ett deltagande innebär.

Steve kommer inom kort att återigen besöka Sverige för att utbilda gymägare i hur de skall agera för att få fart på sina PT program.

Vill du veta när skall du kontakta lDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB