Alla i gymbranschen är väldigt medvetna om den enorma it relaterade utveckling som just nu äger rum.

Ett spännande exempel kommer från lågpris kedjan Pure Gym i England som nu testar av Star Trek inspirerande hologram. Denna virtuella person i normal människostorlek står vid entrén - ler och säger hej och hej då. Liknande Siri funktionen i Iphone kan du även ställa frågor om medlemskap och annat. Blir detta en succé kommer hologram funktionen att installeras på samtliga Pure Gym. Företaget menar att "the human touch" är fortfarande viktigt och denna virtuella person ska inte ersätta vanlig personal men däremot assistera i att ge kunden en ännu bättre upplevelse.

En annan tjänst som växer är Wello. Här erbjuds träningspass precis som att träna med en personlig tränare på ett gym eller delta i ett gruppträningspass MEN det genomförs istället över live-video. Wello har byggt en speciell Video plattform som enligt företaget ger samma interaktivitet och upplevelse som på ett gym. Skillnaden är att du ska inte ta dig till gymmet utan istället tränar du i hemmet, på hotellrummet, kontoret eller varför inte i trädgården.

Allt du behöver är en bärbar dator eller läsplatta, webbkamera, internetuppkoppling och ett litet utrymme. Optimalt är om du tränar ca 2 meter från din dators webbkamera så att Wello instruktören kan se dig och att du kan se din tränare som ger dig instruktioner. Du kan välja på om du vill träna 1 on 1 eller ta ett gruppträningspass. Wello har en mängd PT´s och instruktörer som kör pass vid olika tillfällen och med köpa olika inriktningar. Du kan exempelvis välja på yoga, Pilates, CrossFit, boot camp, Kettlebell, Zumba och kamp sport. En PT anlitar du antingen på 30 minuters eller 60 minuters träning medan alla gruppträningspass är på 60 minuter. Självklart finns det även en inbyggd funktion som sparar träningshistorik samt ger feedback på hur det går för utövaren att nå sina mål.

Wello marknadsför sig med att all träning bygger på kroppen som belastning och du behöver ingen extra utrustning. Alla tränare (som just nu endast är från USA) ska vara licensierade, erfarna och får en internutbildning i hur man coachar sina adepter live via video.

Med Wello´s gruppträningspass uppmanas du att träna med dina vänner som kan bo på helt andra orter. Vill du i annat fall bara hänga på ett grupp pass blir du matchad med andra deltagare som har samma träningsintresse.

Du blir medlem via Wello´s hemsida och köper på dig ett träningskort som du tycker passar. Alla medlemskap är utan bindningstid och kan sägas upp när som helst. Gruppträningen kan köpas i paket med 4, 10 eller obegränsat med träningspass varje månad. Kostnaden ligger mellan 340 - 1 400 kr per månad. Vill du köpa enstaka pass kostar det ca 100 kr per träningstillfälle.

PT kan köpas i paket med 4, 10 eller 30 halvtimmestillfällen varje månad. Kostnaden ligger mellan 700 - 2 800 kr per månad. Vill du köpa enstaka PT träningar kostar det ca 200 kr per 30 minuter.

Precis som tjänsten Vint som vi tidigare skrev om tjänar Wello sina pengar på att de behåller en del av intäkterna och resterande går till tränaren. I dagarna blev det konstaterat att Viktväktarna nu köpt upp Wello. Detta gör att Viktväktarna nu kan erbjuda en komplett lösning genom att ge sina kunder en 100% online support både för kost och träning.

Vi följer med spänning denna utveckling. Än en gång måste gymbranschen se upp för just nu bombarderas motionären med många träningsmöjligheter som inte är kopplat till ett gym.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB