Framgångsfaktorer inom Personlig Träning

Personlig Träning blir en allt mer etablerad tjänst på gymmen. Men vad tror vi om framtiden och vad krävs för att verkligen lyckas? För att få svar har GymBusiness tagit hjälp av Atle Arntzen som är Nordic PT manager på SATS Elixia HQ. Atle är också medförfattare till boken ”Personlig Trener” som gavs ut av Norska Akilles förlag 2014.

Fråga:
PT på gym har de senaste 5 åren blivit en accepterad och vanligt förekommande tjänst.
Hur ser du rent generellt att PT kommer att utvecklas de kommande 5 åren?

Atle -
Enligt min uppfattning kommer PT yrket utvecklas mer i riktning mot mer specialiserade tränare. De kan ha expertområden som exempelvis sports performance eller viktnedgång. En stor utmaning för samhället i stort är att människor blir ständigt mer inaktiva och överviktiga. Därför kommer marknaden att ha ett ännu större behov av tränare med kunskap om både träning och rätt kosthållning. Att hjälpa människor att gå ner i vikt och ändra sin livsstil kräver även stor kunskap inom psykologi och pedagogik. Troligtvis kommer vi att se en ökning av kompetensbehoven inom dessa väldigt viktiga område.

För övrigt tror jag på att GruppPT (3-6 personer) kommer att öka enormt i popularitet under de närmaste åren. I USA är detta mer och mer vanligt förekommande och det finns flera fördelar. Det blir lite billigare, oftast roligare att träna med andra och ibland mer motiverande. Här ser vi också att gymmen i mycket större utsträckning kommer att underlätta sin gymdesign för att möjliggöra GruppPT - klubbar investerar i färre klassiska styrketräningsmaskiner och skapar mer utrymme för funktionell träning.

Fråga: 
Genomsnittet på ett gym är idag att bara 2-3 % av medlemmarna faktiskt köper PT-tjänster.
Vad tycker du är den viktigaste insatsen som gymmen måste genomföra för att se till att få en högre penetration?

Atle -
Här måste gymmen bli mer professionella i många områden. I huvudsak finns det två saker som måste vara på plats för att skapa en bra PT verksamhet:

1. Mindset - de ansvariga måste verkligen tro att det är möjligt att skapa en stor PT-business. Det gäller att skapa en kultur där det finns förutsättningar för att lyckas. Kanske är det största problemet att ledningen på ett gym inte till 100% tror att det är möjligt att skapa en outstanding PT-business. För det finns ingen plats för påhittade sanningar som att påstå att ”PT är dyrt, i vår stad har man inte råd med detta”. Med den inställningen händer inget.

2. Färdighet - när en positiv attityd är på plats gäller det för de ansvariga att både vet hur man gör rätt saker och sedan faktiskt genomföra det i praktiken. Dessutom är det viktigt att gymmet anställer Personliga Tränare som har social kompetens. Det vill säga att de i första hand är bra på att arbeta med människor.

Vidare måste gymmet och all involverad personal jobba efter en strategi som uppmuntrar tillväxt inom PT området. Ta till exempel den traditionell träningsvägledningen som förekommer - den fungerar inte. Den ska bort och ersättas av en bra PT-produkt som ger medlemmen resultat och en upplevelsen över förväntan.

Fråga:
En stor Engelsk konsumentundersökning visar att allmänheten har väldigt lite förtroende för att en PT kan hjälpa till att förbättra individens hälsa. Varför tror du att konsumenten inte riktigt litar på en PT´s kompetens?

Atle -
Jag tror att detta beror främst på två saker:

1. PT är inte en skyddad titel som kräver en ”legitimation” vilket innebär att vem som helst kan kalla sig PT och börja marknadsföra sina tjänster.

2. Utbildningen för att bli att bli PT är för kort. Att vara en bra PT är mycket krävande och trots att många PT utbildningar är bra - är de för kort tid som inkluderas. Det är nästan omöjligt att utbilda skickliga Personliga Tränare på kort tid. Branschen kommer som helhet att gynnas av en kompetensökning bland tränare och därmed se till att PT yrket få den respekt den förtjänar. SATS ELIXIA vill alltid ha de mest kompetenta tränarna. För att uppnå detta startar vi en intern utbildning på 160 timmar inom teman vi tror leder till en bättre PT produkt. Exempel på några inriktningar är coaching, kondition och kosthållning.

Fråga:
De PT-utbildningar som idag finns på marknaden. Enligt dina tankar, erbjuder de en tillräckligt bra produkt?
Och om inte - vad tycker du fattas?

Atle -
Jag tror att många har en bra produkt, men samtidigt tror jag att de ägnar alldeles för lite tid på den kanske viktigaste egenskapen en PT måste inneha. Det är enligt min mening kunskaper och färdigheter i psykologi, pedagogik och coaching. Det finns alltför många PT´s som har väldigt bra kunnande inom anatomi, fysiologi och träningslära men som misslyckas som PT. Detta beror oftast på att de saknar den mänskliga kompetensen. Jag önskar därför att PT-utbildningarna lägger mycket större vikt vid just detta. Vidare krävs en trovärdig standard för utbildningarna som motsvarar minst ett år på högskola / universitet.

Fråga:
Om ett gym vill rekrytera nya Personliga Tränare. Vad ska de leta efter, vilka egenskaper anser du att en bra PT måste inneha.

Atle -
Här följer min lista på bra egenskaper:

- De måste visa passion och ett trovärdigt engagemang
- Ha en naturlig, positiv utstrålning
- Tycka om och verkligen genuint vara intresserad av att hjälpa människor
- Självklart facklig kompetens och experis inom olika områden
- Ha tydliga mål och "drive" för att lyckas

Vi tackar Atle för att han bidrar med sina tankar och önskar SATS ELIXIA lycka till med att fortsätta sin marknadsledande position inom Personlig Träning.

Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB