Lär dig bli en säljande Personlig Tränare

Intresset för att både bli personlig tränare och att använda sig av personliga tränare har ökat stadigt de senaste åren. Detta ställer högre krav på alla tränare och ägare till träningsanläggningar - att få kunderna att välja just dig.

Att personlig träning är en tjänst som med rätt paketering kan inbringa en hel del extra intäkter och öka vinstmarginalen är ingen nyhet. Dock, är det knappt 5 % av alla träningscenters medlemmar som köper träningstjänsten. Och, det beror troligen till stor del på bristande sälj-självförtroende och säljkompetens hos både personliga tränare och annan personal som dagligen möter potentiella PT-klienter.

Liselott Kågström VD på SAFE menar - "Vi på SAFE förstår vikten av att en PT har kunskap om försäljning och hur vi människor generellt fungerar vid köpsituationer. Våra nyexaminerad PT berättar om sina första månader och de intryck de samlat på sig från PT yrket. Då får vi ofta höra att ”jag är ingen säljare” och ”jag kan inte sälja”. Vi tror det handlar mycket om osäkerhet, okunskap och att försäljning har oförtjänt dåligt rykte. Det ses nästan som fult att vara säljare av vissa".

Försäljning handlar precis som personlig träning om att hjälpa kunderna att nå sina mål. Genom den insikten ökar värdet på det du erbjuder och du har roligare. Att sälja är att hjälpa kunden med att göra det hen gör idag, fast bättre. Personlig träning handlar ju om precis samma sak. Alla kunder är inte lika utan man brukar tala om att det finns fyra olika personlighetstyper som man kan träffa på (röd, gul, grön & blå). Det gäller att fundera på vilka olika typer av kunder du kan komma att stöta på eller samarbeta med och hur du skall bete dig gentemot dessa. Denna process kan du likna med hur man analyserar sin motståndare inför ex. en boxningsmatch. På en arbetsplats är det rätt vanligt att flera delar en färg. På en reklambyrå kan många vara gula, inom servicesektorn gröna och personer med ledande befattning har oftast röd profil. Blå förekommer oftast inom ekonomi.


Sist men inte minst viktigt grundar sig all försäljning på att du vet vad det är du säljer. Inom försäljning är begreppet Unique Selling Proposition eller Unique Selling Point, USP välkänt, det vill säga den unika egenskapen som utmärker ett erbjudande eller förslag från dess konkurrenter. Genom att hitta just din USP kan du visa vad som är unikt för dig och också få potentiella kunder att förstå det.

SAFE säljande PT1a

"För att du som tränare skall bli riktigt vass, öka omsättning och vinst är det viktigt att lägga stort fokus på säljskills och utbildning i försäljningsteknik. Vi är nu stolta att meddela att till våren arrangeras den första säljträningsutbildningen i Sverige med fullt fokus på sälj och personlig träning. Den passar alla som skall sälja hälsa" säger en av de utbildningsansvariga Niklas Haglund från SAFE.

Nu har du chansen att bli en säljande PT, anmäl dig till -
Sälj, sälj, sälj och personlig träning!
Bli först med att hänga med på den enda i sitt slag riktigt nischade säljträningsutbildningen för personlig träning.

Fakta -
Utbildningen syftar till att både bli orienterad i säljteknik i största allmänhet och i synnerhet få öva att sälja friskvårdstjänster, framför allt PT. Utbildningen är utvecklad av säljproffsen Elin Bjerre, lic. PT och Key account manager på SvD och Niklas Haglund, lic. PT och säljansvarig på Norska SATS Elixia, i samråd med framgångsrika PTs.

Innehåll -
16 timmar, fördelade på två dagar

Dag 1
• Sälj grund (teori och praktik)
• Vad utmärker en bra säljare
• Prospektering (hur skall jag få nya PT- kunder)
• Ditt personliga varumärke
• Säljsamtalet (hur får jag kunden att köpa)
• Praktisk säljträning

Dag 2
• Sälj Avancerad (teori och praktik)
• Kundpsykologi (vad rör sig i kundens huvud)
• Behovsanalys (avancerad)
• Invändningar & Köpsignaler (hur övertygar jag kunder på bästa sätt)
• Kundvård (hur behåller jag mina kunder och får de att köpa igen)
• Praktisk säljträning

Erbjudande till GymBusiness läsare:
50 % på ordinarie pris till utbildningen den 23-24 april i Stockholm. Uppge rabattkod Gymbusiness50 vid anmälan på webben.

Läs mer och anmäl dig här >> 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo