Strategierna som gör att du säljer mer PT

Gymbranschen fortsätter att försöka expandera inom området "Personlig Träning". Men denna uppgift är inte lätt och den stora ekonomiska succén har än så länge uteblivit.

Det är enkelt att stirra sig blind på fördelarna med att erbjuda Personlig Träning vilket är -

1. En omfattande PT verksamhet ger en image som utstrålar att gymmet har en hög kunskapskompetens vilket ger en premium känsla. Ett gym som visar stor kompetens kan ta mer betalt för sina medlemskap.

2. Med många medlemmar som anlitar en PT minskar drop outen från medlemskap.

3. Personalen får en möjlighet att sträva mot en position som en PT och därigenom få nya utmanande arbetsuppgifter samt en bättre lön.

4. Till viss del ger Personlig Träning gymmet en möjlighet att få till merförsäljning som förhoppningsvis förbättra vinsten.

Utmaningarna är lika många om inte fler. Det är mycket som ska komma på plats, inte minst vilken anställningsform som ska gälla. Här följer en lista på andra viktiga delar som du måste beakta:

1. Bestäm målgrupp
”Alla" får självklart köpa PT men vi vet att det finns 5 målgrupper som köper mer PT än andra. Bestäm därför vilka målgrupper ni primärt vill satsa på. Forma därefter era program och marknadsaktiviteter efter detta.

2. Ta fram tydliga argument som svarar på frågan – "Varför ska jag köpa PT"?
Dessa argument skall sedan exponeras på de ställen som ni försöker promota PT.

3. Hitta rätt paketering & prissättning
En ytterst viktig del där det finns många varianter. I USA har man valt att kalla olika PT-former för -
One on one
Group PT
Team Training

Personlig Taning aa

4. Marknadsför PT aggressivt
Självklart måste dessa program marknadsföras på rätt sätt och i de kanaler där er målgrupp går att nås.

5. Ha struktur på försäljningen
Alla vet att merparten av de Personliga Tränarna är riktigt dåliga ”säljare”. Därför viktigt att ni har "ett system" för hur ni säljer PT (med anpassade verktyg) och att alla ni gör samma sak.

6. Sätt mål
Vi behöver alla mål och deadlines för att vara så effektiva som möjligt. Försök att minst varje månad ha mål och deadlines när saker och ting skall vara uppnått. Målen kan vara både individuella och som en grupp.

Personligen har jag tagit fram några modeller som kan vara spännande att titta på. Folk älskar att bli lite styrda och berättade för "vad som är bäst för mig". En ide är att marknadsföra er Individuella PT efter 12 : 12 : 12 principen! Ni marknadsför programmen efter de resultat kunderna önskar att uppnå med paketerar leveransen efter en fast modell.

Här levererar ni era PT tillfällen i paket av 3 * 12 -
* De första 12 PT passen utnyttjar man 3 ggr per vecka i 4 veckor.
* De kommande 12 PT passen utnyttjar man 1 ggr per vecka i de kommande 12 veckorna.
* De sista 12 PT passen utnyttjar man 1 ggr per månad i de kommande 12 månader.

Tanken med detta upplägg är främst -
* att vara tydlig i sin paketering.
* att ge kunden resultat så att de stannar kvar med sitt medlemskap och värva vänner.
* att få fler att köpa PT eftersom man kan se tydligt vilken investering som krävs och att det passar in i deras egna tänk.
* att hitta ett paket som man enkelt kan delbetala via autogirobetalning.
* vill man inte delbetala kan självklart kunden börja med att i förskott köpa det första 12 gångerna för att sen se om man vill gå vidare.

Vad tror du om 12 : 12 : 12 modellen?

Rate this item
(3 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB