Träningstrenden som har svept över Sverige har knappast undgått någon. Träningen är inte längre bara en fritidsaktivitet, utan en del av vår moderna livsstil.

Vi på SAFE Education har nyligen genomfört en intressant undersökning. Här ställde vi frågor till, spritt över hela Sverige, över 1 000 personer som svarade. Gruppen som var jämnt fördelat män och kvinnor fick svara på frågor om sina träningsvanor, upplevelse av PT med mera.

Resultatet visar att sju av tio svenskar tränar minst en gång i veckan - glädjande siffror för oss i branschen. Att träna och hålla kroppen i rörelse är bra, för att inte säga livsviktigt. Folkhälsomyndigheten rekommenderar 30 minuters fysisk aktivitet per dag, vilket har visat sig få en rad positiva effekter såväl fysiskt som psykiskt.

Men allt är inte bara positivt - media har börjat rapportera om missnöjda PT-klienter som behandlats på ett sätt som vare sig är respektfullt eller tyder på hög kompetens hos personlige tränaren. Det blir problem när träningsglädje förbyts till träningshets. När vi inte lyssnar på eller har förståelse för kundens kropp.

I undersökning gjord av SAFE rapporterade var fjärde person att de upplever prestationsångest till följd av sin träning. Detta kan leda till ätstörningar och långvariga skador.

Så, hur kan vi lösa problemet? Att människor vill träna och dessutom gärna öka träningsmängden är i grunden positivt. Men de behöver en hjälpande hand. Det är därför vi på SAFE finns. Vi arbetar för att utbilda kvalificerade personliga tränare som har kompetens att hjälpa människor att träna effektivt och säkert, på flera plan. Det är nämligen det som utmärker en bra PT. En bra PT tar ansvar.

Läs mer om SAFE här >>

Ta del av hela vår undersökning här >>

Rate this item
(3 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo