Förmågan att paketera och sälja Personlig Träning blir allt bättre men långt ifrån bra - gymmens intäkt från detta område ökar men det är inte svårt att växa om du startar från nära noll.

Fortfarande kan vi se att de gym som är "bäst i landet" på att sälja PT bara får drygt 10 % av sina medlemmar att under ett år köpa någon form av PT-paket och snittet ligger på 1 - 3 %. Det finns mycket mer att göra och allt är i sin linda - samtidigt som ingen egentligen vet vilken som är den optimala vägen framåt. Även USA som redan på 80-talet sålde Personlig Träning via ganska sofistikerade säljsystem är fortfarande i ett stadie av att experimentera.

Skall du lyckas med din PT verksamhet måste du ha med följande 5 variabler:

    1.    Bestäm målgruppen - det finns målgrupper som är mer villiga än andra att köpa PT.
    2.    Svara på frågan – varför ska jag som kund köpa PT? Om det vore självklart för kunden hade alla köpt, eller hur.
    3.    Hitta rätt paketering, programdesign och prissättning.
    4.    Marknadsföra dina PT program aggressivt.
    5.    Skapa en struktur på hur din PT skall säljas.

En ny produkt som lovar att hjälpa till att få ovan 5 variabler på plats är "Weight Trainer". Konceptet presenterades på Fitnessfestivalen i Göteborg i november 2013 och redan nu har gym i Sverige tagit in programmet. Weight Trainer är ett viktminskningsprogram skapat speciellt för Personliga Tränare. Här får PT:n ett verktyg som sträcker sig längre än själva träningen - här ingår också nya kunskaper om kost, träning, livets njutningar och hur tankar formar människor. Allt för att maximera kundens förutsättningar för att behålla sin nya livsstil i framtiden. Grundarna lovar att Weight Trainer är lätt att implementera, genererar många nya PT kunder och ger snabb ekonomisk avkastning.

Så här säger Kristina Dahlström, ägare till Livskraft i Karlstad som nyligen startat detta program - "Weight Trainer är det program våra PT:ar saknat. Nu har vi ett komplett program att jobba efter, vilket underlättar både för våra PT:ar men framför allt ger kunden ett bra resultat. Med Weight Trainer skapar vi dessutom förutsättningar att tjäna mer pengar på vår PT-verksamhet, vilket är vårt mål".
Vill även ditt gym testa på Weight Trainer? Följande delar ingår:

    •    Komplett program för kunden att med alla verktyg som behövs.
    •    Digital kundportal där allt som rör programmet är samlat.
    •    Digital PT-portal där alla kundkontakter enkelt administreras.
    •    WT-livsmedelsprodukter att använda inom ramen för programmet.
    •    Snygga och funktionella PT-kläder.

Läs mer här: www.weighttrainer.se

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB