Snabbguide - att nå framgång med PT

Är dina planer att lyfta er PT-verksamhet till nästa nivå? Men du vet inte riktigt vad som är nycklarna till framgång? Ta en titt på denna snabbguide.

Här följer 5-viktiga delar som behöver falla på plats:
 
Del 1.
Som alltid börjar en satsning med att hitta rätt ”paketering". Här gäller det att fastställa innehåll, villkor och priser. 
Välj ett eller flera av följande program:
 
Målbaserade program -
Här finns ingen fast lösning utan alla klienter har olika förutsättningar och mål - insatserna skräddarsys tillsammans med klienten till 100%.
 
Regelbundna program -
Här köper klienten fasta träffar med sin PT exempelvis 1 ggr/vecka, 2 ggr/vecka eller 3 ggr/vecka.
 
Sporadiska program -
Den paketering som oftast används ute på gymmen (utan att det behöver vara rätt) där klienten köper paket som 10 ggr, 20 ggr eller kanske 50 ggr. Ju fler gånger desto lägre pris per tillfälle. Dessa PT-tillfällen utnyttjas sen ganska så sporadiskt av klienten. Egentligen ingen bra modell.
 
Del 2.
Nu gäller sett att bygga sitt varumärke och accelera kring alla marknadsaktiviteter. För utan ”leads” sker ingen försäljning av PT-program. Försök att planera in minst 12 effektiva marknadsaktiviteter för att hitta intressenter - vilket kan inkludera exempelvis bemanna PT-disken, mingla med medlemmar, erbjuda workshops.
 
Del 3.
Dags att agera inom sälj - ta kundens intresse till att faktiskt köpa ett program. Enklast försäljning sker om kunden gillar er som person, får förtroende för er kunskap och vet att ni är en expert då ni tidigare har lyckas med andra klienter.
 
Sälj genom att använda denna modell -
 
a. Ställ väl uttänkta frågor där kunden får prata om sig själv och sina önskemål.
 
b. Gräv djupare och fråga "varför" det är viktigt för kunden att uppnå dessa resultat.
 
c. Förklare hur du kan lösa deras problem - var konkret och sätt en tidsplan.
 
d. Lägg fram två olika alternativ, förklara vad som ingår, hur mycket det kostar och betalningsalternativ. 
Ställ sedan frågan - vilket alternativ passar dig bäst?
 
Del 4.
Genomförandet av själva PT-passet måste tänkas igenom - hur kan ni leverera en ”whaoo upplevelse”. Att jobba praktiskt med klienten är självklart viktig men underskatta inte den teoretiska utbildningsdelen. Sikta alltid på att, på olika sätt, successivt lyfta klientens kunskapsnivå. Detta gör att klienten får ett enormt förtroende för sin PT och känner att de får full valuta för sina pengar.
 
Del 5.
Att jobba med en klient är en ”process” som även självklart kräver kundvård och support. Bäst lyckas du därför om ni kan ha en dialog med klienten även utanför själva PT-leveransen. Tänk igenom hur denna kommunikation ska struktureras. För det finns massor av klienter som köpt olika PT-paket som av olika anledningar aldrig utnyttjas till fullo. Det är upp till alla som verkar som en PT att göra allt man kan för att undvika detta.
 
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB