Hagabadet stödjer medlemmar i ålderskategorin +70

Hagabadet stödjer sina äldre medlemmarna och utformar både uteträning och hemmaträning för dem som är i isolering. 

När samhället är helt upp och ner av ett nytt virus gäller det att vara extra kreativ för att behålla och underhålla hälsan. Särskilt kommer våra friska äldre i kläm. Hagabadet har därför beslutat att ge en gåva till sina äldre medlemmar. Gåvan är ett tränings-set med träningsutrustning för hemmabruk.
 
"Det är med stor sorg vi ser att friska, starka, vitala äldre nu sitter isolerade för att skydda en grupp som inte har samma förutsättningar”, berättar Hagabadets VD Pelle Johansson.
 
Hagabadet har en stor grupp äldre medlemmar på 70 år och uppåt. De har tränat i många år och har i en del fall bättre fysisk status än många 30-åringar. De sitter nu hemma med samma restriktioner som den 70-åring som aldrig rört på sig, som rökt hela sitt liv och som har flera sjukdomar.
 
Hälsa och styrka är en färskvara
Åldersgruppen +70 är ingen homogen grupp där alla ser lika ut och där alla har samma förutsättningar att möta virus, sjukdomar och influensor. Tvärtom. De som under många år varit fysiskt aktiva och som byggt upp sin styrka, sin kondition och sitt immunförsvar får nu sitta i samma fålla som den som har en eller flera ålderssjukdomar, skador, krämpor och vacklande hälsa.
 
Enligt fd stadsepedimolog Johan Gisecke borde de som tidigare varit fysiskt aktiva fortsätta vara det. Men åldersdiskrimineringen gör att alla + 70 är skall vara hemma. Isolerade. Oavsett om de springer maraton eller går med rullator.
 
Gratis träningsprogram och träningsredskap till 70-plusare
Hagabadet och Concept Träningsredskap vill göra skillnad. Därför, med support av Concept Träningsredskap, får Hagabadets 478 medlemmar som är + 70 år möjlighet att att träna hemma.
"Genom ett träningskit som de får gratis hoppas vi att de fortsätter att röra på sig hemmavid, säger Pelle Johansson. 
 
Muskler och kondition på en 70-åring behöver underhållas och redan efter ett par veckor blir man snabbt sämre och tyvärr är det irreparabelt vilket innebär att den åldersgruppen snabbt blir sämre.
 
Genom att fortsätta belasta muskler och gå snabba promenader ökar chansen att de, efter virusperioden är över, kommer tillbaka i samma form som innan isolering. Att var är stillasittande som 70-åring är katastrof för hälsan och kommer att ge större negativa konsekvenser än något virus i hela världen enligt professor Michail Tonkonogi
 
Samvaro och vänskap är bra för hälsan
Hela 52 % av de äldre i Göteborgs innerstad bor i ensamhushåll. Därför är sådana platser som Hagabadet otroligt viktiga för många äldre medlemmar. Här kan man ta en kaffe, träffa andra i samma livssituation och samtidigt röra på sig. Nu är det inte så under en period.
 
"Hagabadet har ett arbetssätt i organisationen som benämns ”Better than yesterday”. Nu känner vi att ingen av våra medlemmar blir bättre idag än igår och det måste vi ändra på, därför ger vi gratis träningsutrustning till våra äldre medlemmar. För att bryta känslan av ensamhet ringer våra medarbetare upp alla äldre medlemmar. Om det finns något vi kan hjälpa till med så försöker vi göra det. Vi försöker ge allt stöd vi kan och vi hoppas att inspirera till att hålla sig vital och stark", avslutar Pella Johansson.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB