Krävs det förändringar i ditt utbud?

Ta chansen och ifrågasätt ditt gyms utbud - just nu är en tidsperiod då eventuella förändringar behöver implementeras.

Digitaliseringen har tagit stora kliv framåt i dessa pandemi tider. Aldrig förut har det funnits så många olika koncept och varianter på utbud i branschen för träning och hälsa. Utbudet är nästan obegränsat och frågan är vad du skall satsa på?
 
Det är dina kunder som bestämmer
Kom ihåg att det inte är dina personliga intressen som skall genomsyra valet av utbud utan vad din primärmålgrupp vill ha. Det är oftast också bättre att göra få saker men att verkligen göra det bra i jämförelse med att satsa på allt men då riskera att inget egentligen blir bra.

Det är viktigt att ställa dig frågor som - vill min primärmålgrupp ha en mötesplats och få tillgång till stora sociala ytor, hur viktiga är omklädningsrummen för mina viktigaste kunder, hur skall jag agera inom individuell gymträning i maskiner i jämförelse med funktionella övningar, vilka om några grupptränings-former skall jag välja, är Personlig Träning viktigt, skall jag satsa på viktminskning, kan jag få till någon underhållning på mitt gym och i så fall vad, finns där ett behov av tester och hälsorådgivning, teknik – hur skall du välja bland de CRM system som finns tillgängliga? Utmana dig själv och ställ tuffa frågor som verkligen ifrågasätt ditt gyms utbud - finns det behov av förändringar ska dessa förverkligas nu.
 
Virtuell gruppträning
En fråga som är aktuell just nu är satsningar på virtuell gruppträning. Du maximera utnyttjandet av gruppträningssalarna och kan nu erbjuda väsentligt fler klasser till en relativt låg kostnad. Andra fördelar med virtuella instruktörer är att gymmet kan hålla nere kostnader för klasser med lågt deltagande och ändå kunna erbjuda träning i världsklass. Dessutom tillförs en ny typ av vikarie-lösning och därmed kunna garantera att inga klasser blir inställda. Slutligen har det visat sig att en del utövare som har börjat med virtuell gruppträning sedan utvecklas och tillför ett större deltagande på live-klasserna. 
 
Fördelarna i teorins värld är många men vad blir resultatet egentligen i verkligheten? I dessa tider har all form av virtuell träning tagit stora kliv framåt men fortfarande är det ingen storsäljare. Samtidigt som all paketering som gynnar mer rörelse är självklart väldigt positivt.
 
Personlig Träning
Våra PT´s har bra kunskap inom hur kroppen är uppbyggd och fungerar, bästa metoderna för att levererar effektiv träning samt förståelse för kostens betydelse för att nå snabba resultat. Men samma höga nivå av kunskap finns inte kring hur man genererar nya intressenter, effektivaste sättet att komma till avslut och vikten av att klienten gör återköp. Är det därför självklart att satsa en hel del på Personlig Träning eller ska denna del vänta tills du vet mer exakt hur tjänsten ska säljas?
 
Gå din egen väg
Frågorna är många och genom svaren du ger kan du snart se din nya organisation och din nya ”uppdaterade” anläggning ta form. En del som är värd att poängtera (även om den känns självklar) är att INTE satsa på exakt samma saker som dina kollegor har gjort på din ort. Om du exempelvis har samma utrustning och liknande fokus inom gruppträning är anledningarna till att börja träna på ditt gym begränsade - även om du av någon konstig anledning får för dig att sälja dina tjänster billigare. Tyvärr händer detta allt för ofta bland de som ska utveckla sitt gym. 
 
Personen åker runt och gör studiebesök på andra gym samtidigt som man via internet surfar in på gymmens hemsidor. Härifrån tar man sina idéer och kopierar en hel del. Oftast visar det sig att de gym man analyserat har haft en väldigt begränsad ekonomisk framgång - men just denna del glömde man att kolla upp. Resultatet är att ditt gym bara blir en dålig kopia på något som inte fungerar optimalt.
 
Ju mer tid du lägger på att förnya och förfina ditt utbud - desto större är möjligheterna för att nå den framgång ditt gym förtjänar.

 

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB