Nytt utomhusgym finns på Campus Umeå

För att främja hälsa och undervisning har det byggts ett komplett utegym på Campus Umeå.

Under några år har det varit populärt bland kommuner att bygga utegym som erbjuds till invånarna. En god tanke som mestadels blivit fiasko - med ett ytterst sparsamt användande. Kunden är idag bortskämd och att erbjuda några stockar som ska lyftas, en del räcke att klänga i och någon ramp för träna balansen - det ger en alldeles för låg attraktionskraft. Som allting annat måste man göra det rätt - annars kan man låta bli.
 
Några som förstått detta och verkligen gör en satsning "på ett utegym värt namnet" är Campus Umeå. I början av maj togs det första spadtaget för detta nya utegym som finansieras av enheten för polisutbildningen och Umeå universite. Nu är arenan öppen vilket möjliggör träning för alla, i anslutning till arbete och skola, utan kostnad och under alla årstider.
 
Utearenan är uppdelad i tre olika moduler.
 
Modul A 
Här finns ett komplett utomhusgym med tio fasta stationer med justerbara vikter där man kan träna alla muskelgrupper. Varje station har tak med ledbelysning, vilket innebär att gymmen kommer att kunna nyttjas under alla årstider.
 
Modul B 
Är en 400 m lång löparbana runt konstgräsplanen och i anslutning till löparbanan byggs.
 
Modul C 
Här hittar du en multifunktionell träningsenhet som erbjuder en rad olika träningsmoment för både den erfarne och oerfarna motionärer. Träningsmomenten är oändliga och man kan träna både statiskt och dynamiskt.
 
Utegym2
 
Studenten Karin Rehult har testat utegymmet och menar - ”Jag har tränat en hel del på utegym, men tycker att detta är ett mer flexibelt gym än de jag kört på tidigare. Det här är betydligt bättre, inte bara en stock du måste lyfta och det är bara den som finns, här går det att variera mellan olika tyngder”.
 
Varje modul utrustas med en QR-kod som gör att alla som vill träna både kan höra och se film om vad som är tillgängligt och hur du ska utföra övningar. Allmän information kommer också att sättas upp så att det blir tydligt att aktivitetsytan är för alla, både studenter, personal och allmänhet.
 
Utegym3
 
"Att i höst kunna återgå till ett campus där man som student och personal kommer att ges större möjligheter än tidigare till rörelse och aktivitet känns fantastiskt. Att kunna röra på sig på ett enkelt sätt, utan kostnad, utomhus och årets alla årstider känns som en bra förutsättning för att skapa hållbara studenter och medarbetare", avslutar Jenny Nordhall, projektledare och ekonomisamordnare vid enheten för polisutbildningen vid Umeå universitet.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB