Stresshantering - aktuellt just nu

I dessa pandemitider får gymbranschen fokusera på att utveckla allt fler alternativa tjänster.

Överallt pratas det corona, allt från fikabordet till regeringens pressträffar. Gymbranschen är under attack - där regeringen uppmanar invånarna att inte besöka sitt lokala gym. Skandal, tycker alla vi i branschen.
 
Oavsett har gymindustrin, på ett imponerande sätt, dragit igång olika alternativa tjänster. Dessa tjänster innebär att kunden inte behöver träna inomhus på gymmet. Det kan involvera:
 
* Olika träningspass utomhus, i grupp eller individuellt via hinderbanor.
 
* Online träning - där kunden får tillgång till inspelad eller direktstreamad träning med olika inriktning.
 
* Online coachning - där kunden coachas, motiveras och får detaljrik instruktion på träning som utförs utanför gymmets väggar.
 
* Hemträning med träningsredskap - kunden får, under en bestämd period, låna hem träningsutrustning (mot betalning) med ett tillhörande träningsprogram.
 
* Kostrådgivning - kunden coachas online med fokus på mat som ger resultat.
 
Till allt detta - kan man även involvera stresshantering? För att undvika psykisk ohälsa. Och för att hjälpa till med hur man sätter en rimlig målsättning, pepp och inspiration? Detta kan man sedan leverera online via exempelvis en 8 veckors kurs.
 
Den offentliga sektorn vill hjälpa sina anställda
Stress är den vanligaste sjukskrivningsorsaken bland statstjänstemän och i spåren av pandemin har arbetsbelastningen och utmaningarna kring ett hållbart arbetsliv ökat ytterligare.
 
På grund av detta har Partsrådet och stiftelsen 29k tagit fram digital träning i form av stresshantering för 250 000 anställda inom offentlig sektor. Den digitala utbildningen, som genomförs under en åttaveckorsperiod, kommer att lanseras via Partsrådets program ”Hållbart arbetsliv”, som etablerats för att bidra till friska och engagerade statliga arbetsplatser.
 
"Statsanställda i Sverige har ett viktigt uppdrag och gör ett otroligt jobb varje dag. Det är centralt för alla att individerna i organisationer mår bra - både psykiskt och fysiskt. Med tanke på den senaste tidens pandemi utveckling behöver vi utveckla verktyg som sätter hälsa i fokus", säger Emilia Liljefrost, tf kanslichef för Partsrådet.
 
Under hösten har representanter från Arbetsförmedlingen, Inspektionen för vård och omsorg (IVO), Statens museer för världskultur och Statistiska centralbyrån (SCB) deltagit i en pilotversion av utbildningen och responsen har varit mycket positiv. 

"Den stress som många upplevde initialt kopplat till ovissheten kring coronaviruset har för vissa varit övergående, men för andra lever den kvar. Övningarna har skapat en känsla av sammanhang, inkludering och bekräftelse, vilket i sin tur ger en känsla av trygghet och välbefinnande", säger Rebecka Nordenman, Culture Manager på Arbetsförmedlingen, som deltagit i piloten. 
 
Kan detta inspirera gymmen till att attackera områden som stresshantering, optimal återhämtning, strategier för att sätta mål och förebygga misslyckande? Allt paketerat i 8-veckors online kurser.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB