Träna för 70 kr per månad

Planet Fitness är en av USA´s största gymkedjor med sina drygt 620 klubbar. Kedjan är känd för sina låga priser, sin "Judgement Free Zone" och att de är partner till NBC´s The Biggest Loser.

Just nu har Planet Fitness 3,8 miljoner medlemmar totalt i USA och Puerto Rico - expansionen fortsätter i snabb takt tack vare ett partnerskap med riskkapitalbolaget TSG Consumer Partners, LCC.

Planet Fitness grundades 1992, då Michael Gröndahl köpt ett gym med ekonomiska problem. Han sänkte priset dramatiskt för att konkurrera mot mer välkända varumärken inom samma upptagningsområde. Resultatet blev framgångsrikt och fyra egna gym i New Hampshire byggdes upp. Efter några externa intresseförfrågningar byggde Planet Fitness 2003 upp ett franchise koncept som sedan tagit fart.

Priserna på Planet Fitness är extremt låga - bara 10 dollar per månad!! Du kan köpa ett Black Card för 20 dollar i månaden vilket ger dig förmåner som obegränsad användning av solarium och massagesängar, ta med så många träningskompisar som du vill, alla kylda drycker kan köpas med 50% rabatt och ditt medlemskap gäller på samtliga Planet Fitness 600 klubbar.

Gymmen i sig är välutrustade och du hittar de mesta du behöver. Förutom det oslagbara priset erbjuder man en avslappnad atmosfär med den världskända "lunk alarm" funktionen. Första måndagen i månaden bjuder man alla sina medlemmar på Pizza och andra tisdagen i varje månad dukas det upp en fri bagel frukost.

Nästa steg för Planet Fitness är expansion i Sydafrika. Här kommer man att exponera sitt varumärke genom att erbjuda prisvärda medlemskap inom budget segmentet under varumärket Planet Fitness JustGym. Bolagets VD, Manny Rivera, meddelar att Planet Fitness siktar på att öppna upp till 100 av dessa gym i landet under de kommande fem till tio åren. "Etableringen av låg kostnad gym är "booming" över hela världen och vi har valt att anpassa vår affärsmodell för att dra nytta av denna trend. Budget gym betyder inte låg kvalitet, det vi gjort är att ta bort en hel del av de element som gör traditionella hälsoklubbar dyra."

Gymmarknaden i Sydafrika har visat sig klara sig bra i den tuffa ekonomi som råder men hushållen har en ökande skuldsättning och dyrare boende vilket begränsar möjligheten att köpa medlemskap förutom till ett lågt pris. Konkurrenten i Sydafrika Virgin Active har redan över 100 gym och sitter inte passiv. De planerar att öppna ytterligare 30-40 verksamheter inom de närmaste åren.

Läs mer på www.planetfitness.com

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo