Investera rätt i gymmet

Varje år utrustas 100-tals gym i Norden med ny träningsutrustning. Men vet vi med säkerhet att vi investerar i rätt utrustning med ett stort utnyttjande och högt värde för våra medlemmar?

Företaget GYMetrix arbetar med att analysera om gymmets val av utrustning är optimalt utifrån kundens perspektiv. Metoden bygger på att man under en period av 1 - 2 veckor installerar sensorer i all utrustning, dessa sensorer läser av och arkiverar utnyttjandet av maskiner men även bänkar, TRX band osv. Dessutom ingår en enkätundersökning som bygger på Net Promoter Score. NPS mäter kundlojalitet genom att ta fram hur benägen en befintliga kund är att rekommendera andra att bli kund på samma gym.

GYMetrix jobbar efter "Lean Thinking" modellen som används av ett antal av världens ledande företag, däribland Toyota, Tesco och Microsoft. Lean Thinking fokuserar på att öka värdet ur kundernas perspektiv och ta bort allt som inte kunden värderar. Den grundläggande frågan är - "om kunden fått välja, skulle han/hon betala för denna specifika del av vårt totala erbjudande"? Med andra ord - om kunden fått välja, vilka maskiner och i vilket antal av varje skall vårt gym erbjuda för att vara optimal valuta för medlemskapet?

GYMetrix senast projekt avslöjar nya uträkningar som kan konstatera "the Cost per Hour Used for gym equipment". Även om det kanske inte låter speciellt spännande kan insikten förändra hur verksamheter köper in utrustning och designar sitt gym. GYMetrix menar att nu, för första gången, kan man ge ägare och operatörer en sann bild av hur effektivt de köper utrustning. Uträkningarna ger möjligheten att kvantifiera kostnaderna för operatörer för att undvika att man köper mer utrustning än det som behövs, en överinvestering minskar självklart gymmets lönsamhet.

Den genomsnittliga kostnaden per timme för varje enhet av utrustning beräknas med hjälp av följande nyckeltal - listpriset för utrustningen, en femårig avskrivningstid, antalet enheter gymmet har installerat och kundernas efterfrågan på just denna utrustning. GYMetrix menar nu att med hjälp av deras erfarenhet och formler kan gymägaren nu se hur varje enhet av utrustningen verkligen används. Denna fakta jämförs med kostnaden för utrustning och på så sätt kan den faktiska kostnaden per timme konstateras. 

Grundare till GYMetrix Rory McGown säger - "allt började med att jag själv var medlem på ett gym. Jag blev väldigt frustrerad på att behöva vänta på utrustning som där inte fanns ett tillräckligt stort antal av. Ännu mer frustrerad blev jag när där stod en del maskiner som knappt någon tränade i. Bästa möjliga tillgänglighet av rätt utrustning är en viktig variabel för hög kundservice, denna del är väldigt eftersatt i gymbranschen".

"Kostnaden för utrustningens utnyttjandegrad per timme användning" påverkas inte bara av inköpspriset utan även antal enheter och självklart hur mycket kunderna har efterfrågat just den enheten. Till exempel kostar en crosstrainer i allmänhet minst 10 gånger så mycket som en bänk i inköp. Men våra studier visar att ofta har gymmen för många crosstrainers vilket innebär att "kostnaden för utrustningens utnyttjandegrad per timme användning" är 23 gånger så mycket som en bänk. När mer utrustning köps än vad som behövs för att möta kundernas efterfrågan stiger självklart "kostnaden för utrustningens utnyttjandegrad per timme användning" och verksamhetens lönsamhet sjunker kraftigt. Ett gym måste alltid se över sina investeringar i utrustning men tricket är att hitta den rätta nivån. Det innebär att hitta punkten där inköp av rätt utrustning i rätt mängd möter kundernas faktiska efterfrågan. Allt går att mäta och systemen för detta sysslar GYMetrix med dagligen.

En film kan du se här >> 

Läs mer på www.gymetrix.co.uk

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo