Fokus på rätt utbud

Aldrig förut har det funnits så många olika koncept och varianter på utbud i branschen för träning och hälsa. Utbudet är nästan obegränsat och frågan är vad du skall satsa på?

Kom ihåg att det inte är dina intressen som skall genomsyra valet av utbud utan vad din primärmålgrupp vill ha. Det är oftast också bättre att göra få saker men att verkligen göra det bra i jämförelse med att satsa på allt men då riskera att inget egentligen blir bra.

Det är viktigt att ställa dig frågor som - vill jag ha en mötesplats och satsa på stora sociala ytor, hur viktiga är omklädningsrummen för min primärmålgrupp, hur skall jag agera inom individuell gymträning i maskiner i jämförelse med funktionella övningar, vilka om några grupptränings-former skall jag välja, är Personlig Träning viktigt, skall jag satsa på viktminskning, kan jag få till någon underhållning på mitt gym och i så fall vad, finns där ett behov av tester och hälsorådgivning, teknik – hur skall du välja bland de CRM system som finns tillgängliga?

En fråga som är aktuell just nu är satsningar på virtuell gruppträning. Du maximera utnyttjandet av gruppträningssalarna och kan nu erbjuda väsentligt fler klasser till en relativt låg kostnad. Andra fördelar med virtuella instruktörer är att gymmet kan hålla nere kostnader för klasser med lågt deltagande och ändå kunna erbjuda träning i världsklass. Dessutom tillförs en ny typ av vikarie-lösning och därmed kunna garantera att inga klasser blir inställda. Slutligen har det visat sig att en del utövare som har börjat med virtuell gruppträning sedan utvecklas och tillför ett större deltagande på live-klasserna. Fördelarna i teorins värld är många men vad blir resultatet egentligen i verkligheten? Från gymägarens perspektiv ska denna utökade möjlighet leda till fler nöjda kunder och förhoppningvis möjligheter för rekrytering av nya medlemmar - men vilka garantier finns det för att detta ska hända? 

Utbud a

Våra PT´s har bra kunskap inom hur kroppen är uppbyggd och fungerar, bästa metoderna för att levererar effektiv träning samt förståelse för kostens betydelse för att nå snabba resultat. Men samma höga nivå av kunskap finns inte kring hur man genererar nya intressenter, effektivaste sättet att komma till avslut och vikten av att klienten gör återköp. Är det därför självklart att satsa en hel del på Personlig Träning eller ska denna del vänta tills du vet mer exakt hur tjänsten ska säljas?

Frågorna är många och genom svaren du ger kan du snart se din nya organisation och din nya ”uppdaterade” anläggning ta form. En del som är värd att poängtera (även om den känns självklar) är att INTE satsa på exakt samma saker som dina kollegor har gjort på din ort. Om du exempelvis har samma maskiner och liknande fokus inom gruppträning är anledningarna till att börja träna på ditt gym begränsade även om du av någon konstig anledning får för dig att sälja dina tjänster billigare. Tyvärr händer detta allt för ofta bland de som skall öppna gym. 

Personen åker runt och gör studiebesök på andra gym samtidigt som man via internet surfar in på gymmens hemsidor. Härifrån tar man sina idéer och kopierar en hel del. Oftast visar det sig att de gym man analyserat har haft en väldigt dålig ekonomi men just denna del glömde man att kolla upp. Resultatet är att ditt gym bara blir en dålig kopia på något som inte fungerar ekonomiskt = katastrof.

Ju mer tid du lägger på att dokumentera, förnya och verifiera din affärside desto större är möjligheterna för att du verkligen lyckas.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo