Barry’s Bootcamp - nu i Sverige

I slutet av augusti öppnar Barry’s Bootcamp sin första studio i Sverige - i centrala Stockholm. Detta koncept grundades av Barry Jay 1998 i Los Angeles.

Efter att fått fäste som en populär träningsform bland ”kändisar” i West Hollywood fortsätter Barry’s Bootcamp att etablera sig i allt fler länder.

Barry’s kunder kallar träningen för ’The best workout in the world’ och består av högintensiva träningspass i en nattklubbsmiljö. Träningen bygger på personlig träning i grupp, då man utför ett träningspass i 60 minuter med en kombination av intervaller på löpband och styrketräning. Tillsammans blir det en supereffektiv träningsform som samtidigt lyckas förflytta energin och ’the fun factor’ från en nattklubb ut i en träningslokal. Sedan flera år tillbaka finns studios i New York, Miami och Los Angeles. Nu sprids konceptet vidare inom USA men studios finns också i London, Milano och Dubai.

The "next big thing" i gymvärlden är de lite mindre nischade koncepten. Med olika inriktningar skapar en ”boutique fitness studio" en livsstil mer än bara ett träningspass. Gymkunden utvecklas och numera ställs allt större krav på upplevelsen som gymmet kan leverera. Många kunder är trötta att på egen hand försöka ”harva runt” i gymmet och söka efter resultat som aldrig kommer. Istället väljer man då gruppträningspass - där du inte behöver tänka själv utan följer tränarens instruktioner, blir pushad och motiverad till en tuff men effektiv träningsupplevelse. Här passar Barry’s Bootcamp in perfekt, då dess tilltänkta kunder vill vandra in i en miljö och känna att "jag är en del av en särskild och ganska nördig grupp människor". Dessa individer är rabiata superfans av - en träningsform och livsstil som stimulerar långt in i den djupaste själen.

”Instruktörerna vet verkligen hur man levererar en träningsupplevelse och de agerar även som DJ´s och styr musiken så att den peakar när intervallerna är som jobbigast. Det gav mig en fantastisk adrenalinrush första gången jag testade den här träningen i USA", säger Rasmus Ingerslev, styrelseordförande och en av delägarna av Barry’s i Sverige. Rasmus är en av de främsta entreprenörerna inom träning och hälsa i Norden då han tidigare byggt upp två av Danmarks tre största gymkedjor och även nyligen lanserat en tredje gymkedja ”Repeat". Rasmus är också grundare till det världsledande virtuella träningskonceptet Wexer Virtual.

När man nu öppnar i Stockholm kommer lokalerna att vara ca 400 kvm. På varje klass tar man in maximalt ca 50 personer. Kunderna att få ta del av ca 50 pass per vecka med olika inriktningar varje dag.

På Barry’s hittar du också en "fuel bar” där kunderna kan beställa speciella nyttiga smoothies som står klara att inta direkt efter det avslutade träningspasset.

"Våra medlemmar vill ha det lilla extra, de är medvetna om sin tid och vill få ut maximal effekt av sin träning", menar VD och delägare Johan Nilsson som tidigare jobbat som Strategy & Business Development Director på SATS i Norden.

För att säkerställa att man får Stockholms absolut bästa tränare pågår just nu rekrytering av ett ”dream team". Efter avklarad ”audition” blir några få utvalda kvar. Dessa tränare flygs till New York. Där kommer man att från den 26 juli och 10 dagars framåt få full utbildning på hela filosofin bakom Barry’s Bootcamp. Som tränare måste du verkligen visa passion för konceptet, lära dig träningsformen, ha rätt egenskaper som ledare samt veta hur du ska arbeta med den speciellt framtagna musiken.

”Kunderna erbjuds full flexibilitet. Man betalar per gång, och binder inte upp sig på långa abonnemang. Men Barry’s vet att man levererar något av högt värde för kunden och därför kommer det att kosta 275 kr per gång. Svenskarna kommer att älska konceptet. Det är jag övertygad om, med tio års erfarenhet av den svenska gymmarknaden och min upplevelse efter att ha levt och lärt konceptet i New York”, avslutar Johan.

Barrys Sweden

 

Läs mer på Barry’s Bootcamp Sverige >>

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo