SATS BASE etablerar sig

Fresh Fitness i Sverige byter namn och heter numera SATS BASE - ett nytt koncept med längre öppettider och lägre pris.

Det var i början av 2014 det stod klart att Nordens största gym- och hälsogrupp formades med varumärken som SATS, Elixia och Fresh Fitness. Det handlade då om att TryghedsGruppen och Altor genomförde en sammanslagning av några av den Nordiska träningsbranschens starkaste varumärken. Holdingbolaget fick namnet "Health & Fitness Nordic” och CEO blev Olav Thorstad. Mycket har hänt sen dess - HFN testar ständigt nya koncept, utvecklar trendiga träningsformer och satsar stora pengar för att, bland annat genom teknologi, förbättra kunderbjudandet.

Nu blir 8 stycken tidigare Fresh Fitness-center runtom i Sverige istället SATS BASE. Budgetkonceptet Fresh Fitness har sitt ursprung i Danmark där under ledning av sin CEO Rasmus Ingerslev byggde Fresh Fitness upp imponerande 22 gym innan det såldes. År 2010 startades Fresh Fitness upp i Norge och är idag Norges största budgetkedja med 29 gym och 90 000 medlemmar.

Även i Sverige gjordes ett försök att etablera Fresh Fitness gym men det tog aldrig riktig fart och nu brandar alltså Health & Fitness Nordic om gymmen till SATS BASE. Det inkluderar sex stycken center i Stockholm, ett i Halmstad och samt ett i Norrköping. Grundprincipen är att försöka kombinera det bästa egenskaperna från Fresh Fitness och SATS. Använda den effektiva driftsmodell som finns inom Fresh Fitness tillsammans med den höga kvalitet som SATS produktutbud består av.

Öppettiderna kommer vara 05.00-24.00 samtliga dagar under året, och centren är obemannade under delar av dagen. SATS BASE kommer ha ett utvalt basutbud av SATS populära gruppträningspass men också fortsätta med virtuell gruppträning. Alla SATS BASE-center får dessutom tillgång till samma digitala plattform som SATS där du exempelvis kan boka gruppträning via en app. Priset för att träna kommer att börja på 199 kr per månad. SATS skriver i sin pressrelease - "som kund får du, till ett lägre månadspris, tillgång till moderna träningsanläggningar med extra långa öppettider som gör det enklare för dig att träna när och hur du vill".

Även i Norge har man påbörjat etableringen av SATS BASE på ett center i Drammen och i början av mars lanseras nästa anläggning i Kristiansand. Gissningarna är att HFN expanderar med nya SATS BASE gym både som konverteringar från Fresh Fitness och vissa befintliga SATS gym men också genom nyetableringar.

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo