Nordic Wellness expanderar

När Magnus Wilhelmsson för drygt 20 år sedan lanserade det som senare kom att bli Nordic Wellness var det ingen som kunde ana vilken framgångssaga det skulle bli.

Allt startade 1997 i en liten och sliten källarlokal på Backaplan i Göteborg. Idag har verksamheten utvecklats till att inkludera drygt 160 gym som antingen har öppnat eller kommer att öppna inom kort. Detta innebär att Nordic Wellness är en av världens 15 största kedjor av egenägda gym - fantastiskt. Visionen är "att vara folkets bästa alternativ inom träning och hälsa". Med utrustning i världsklass, välmeriterade instruktörer och olika former av medlemskap har Nordic Wellness skapat en miljö där träning är mer lättillgänglig än någonsin.

”Ödmjukhet är en viktig egenskap men samtidigt ingår det inte i mitt affärstänk att stå still och vara nöjd. Jag vill utmana och kan vara extremt snabb och flexibel i mitt agerande. Sen har jag tidigt förstått att jag behöver ett riktigt kompetent team runt omkring mig för att lyckas. Vårt mål är att nå 200 klubbar senast i december 2020”, säger Magnus Wilhelmsson.

Där är många nycklar till Nordic Wellness framgång. Ett exempel är att man hela tiden söker nya vägar att få sina medlemmar att träna både kontinuerligt och långsiktigt. Ledningen utvecklar kontinuerligt nya koncept och träningslösningar för att ett besök på Nordic Wellness ska vara riktigt tilltalande. Personalen tränas i vikten av att genuint engagera sig i kundens bästa. Ett träningstillfälle ska helt enkelt vara kul och stimulerande, laddat med en massa positiv energi.

"Vi har en bra produkt som fungerar utmärkt för väldigt många. Variation, glädje och omtanke ska genomsyra varje besök våra kunder gör hos oss”, fortsätter Magnus Wilhelmsson.

Nu har det blivit dags för nästa tillskott på gymmarknaden. Nyligen introducerar Nordic Wellness konceptet Grand Fitness. Det första Grand Fitness gymmet är i full gång i i Göteborg och visionen är att skapa samma atmosfär och känsla som gymmen i New York och London. Inspiration är hämtad från gym som David Barton i New York, 1Rebel och BXR i London. 

Grand Fitness a

"Det har länge funnits en lucka i utbudet av boutique-liknande gym i Sverige men framförallt i Göteborgsområdet. Med Grand Fitness vill Nordic Wellness fylla den luckan och erbjuda en träningsupplevelse utöver det vanliga. Ett boutique-gym kan kännetecknas av en lite mindre yta med större fokus på en lyxigare inredning och en häftigare helhetsupplevelse", säger Magnus.

Grand Fitness gymmet är på nästan 900 kvm och har sitt fokus på styrka- och konditionsträning. Lokalen har en mörkare design med svart tak och dovare belysning, lite retro känsla. Musiken är annorlunda och det är mer av en premium känsla vilket också innebär att priset för att träna på Grand Fitness är något högre än på Nordic Wellness. Ambitionen är att i första läget öppna några fler Grand Fitness gym i Göteborgsområdet.

"Det känns riktigt bra att nu även ha varumärket Grand Fitness i koncernen. Vi fortsätter vår expansion framförallt med Nordic Wellness men det kommer även att öppna nya Grand Fitness gym. Det finns fortfarande mycket att göra i Sverige. Samtidigt är där många utmaningar som vi måste beakta, ingenting är enkelt. Men just nu agerar vi både snabbt och expansivt", avslutar Magnus Wilhelmsson.

Läs mer på grandfitness.se

Grand Fitness b

Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo