Dags att glömma no pain no gain

Alla som är involverade i driften av ett gym är väl medvetna om att nyrekrytering och kundtrohet är viktiga nycklar till framgång. Men studier visar att så många som 50% av de nya medlemmarna kommer att tappa sin träningsflit inom de första sex månaderna. Lösningen på detta problem kan vara en förändring i medlemmens inställning till sin träning.

Den höga drop outen skapar ständigt ett stort tryck på behovet av nyrekrytering. En bättre lösning är, hur vi som en bransch, kan stödja våra medlemmar för att ändra sin tankegång från att känna att de "måste träna” till att de ska "vilja träna"? Denna förändring i inställning och motivation skulle innebära ett win win förhållande för alla involverade parter. 
 
Det är ett faktum att gruppträning i olika former skapar en större regelbundenhet i träningen i jämförelse med egenträning i gymmet. Det finns många anledningar till detta men helt klart att instruktörens agerande spelar en stor roll. Har du någonsin undrat "vad den hemlig ingrediens är" som gör att vissa gruppträningspass är fullbokade, med medlemmar som kommer tillbaka för mer vecka efter vecka? Kanske beror det på salens utformning för att skapa en upplevelse, eller att musiken är väldigt engagerande, eller att programinnehållet skapar suveräna resultat? Självklart är detta viktiga beståndsdelar för framgång men studier visar att än mer betydelsefullt är instruktörens förmåga att coacha och involvera sin personlighet.
 
Merparten av de som tränat gruppträning har någon gång valt att delta på ett pass som man normalt inte skulle gå på MEN eftersom favoritinstruktören undervisar - så väljer man ändå det passet, varför är det så? Tidigare har antagandet varit att den bästa undervisningstekniken är att köra ”no pain no gain”. Helt enkelt vara väldigt kontrollerande, aktiv och högljutt pushande. Grundtanken vara att denna stil skulle skapa snabba resultat och att alla medlemmar skulle komma tillbaka för mer. Men motsatsen verkar faktiskt vara sant. En nyligen genomförd studie från Perths Curtin University har funnit att instruktörer som använder en "motiverande adaptiv kommunikationsstil" lyckas bättre med att behålla deltagarna.
 
Så vad betyder detta egentligen? Denna instruktörsteknik tillåter medlemmar att utveckla en personlig relation med sin instruktör och hjälper till att stödja en mental förändring - att gå från att "måste träna" till att "vilja träna”. Jämfört med instruktörer som använder upplägg som "no-pain no-gain", uppmuntrar den "motiverande adaptiva kommunikationsstilen" deltagarna genom att få dem att känna full support - de får mer kunskap, blir omhändertagna och respekterade. Instruktörens inbjudande och uppmuntrande beteende leder till ett större ”hälsoengagemang" från medlemmen vilket i sin tur minskar drop outen.
 
 
En "motiverande adaptiva kommunikationsstil” har länge varit en integrerad del av Les Mills instruktörsträning. Alla Les Mills instruktörer får en djupgående utbildning var tredje månad, allt för att garantera kvalitén på instruktörens agerande - vilket i sin tur ökar besöken till gymmen alla gruppträningspass. Välkommen att kontakta Les Mills om du vill veta mer om hur en modern introduktör ska agera i sin undervisning. 
Kontakta Lena Holmberg på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Rate this item
(2 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo