Qicraft förvärvar det nordiska utbildningsföretaget SAFE Education

Qicraft stärker sin position genom förvärv av det nordiska utbildningsföretaget SAFE Education med 25 års erfarenhet av licensutbildningar till Personliga Tränare, Gruppträningsinstruktörer och Kostrådgivare. 

Qicraft är Nordens ledande samarbetspartner av träningsutrustning och relaterade tjänster inom hälsa och träning. Nu fortsätter expansionen - efter en process under våren meddelar Qicraft Group nu att de tar över SAFE Educations utbildningsverksamheter i Sverige och Norge från SATS koncernen. SAFE Education är ett etablerat utbildningsföretag som har utbildat Personliga tränare, Gruppträningsinstruktörer och Kostrådgivare i 25 år. 
 
Med ett starkt varumärke i SAFE Education, ett kompetent utbildningsteam och med en väletablerad verksamhet i Norden är detta förvärv i enlighet med Qicrafts strategi och långsiktiga målsättningar. Kompetens är en av Qicrafts fem hörnstenar och utgör därmed en viktig del i Qicraft strategi att skapa värde för kunden. Det finns en stor efterfrågan kring utbildning och kompetens vilket gör att Qicraft vill möta det ökade behovet av kunskap kring träning i branschen.
 
"Vi är otroligt stolta att påbörja resan med SAFE Education för att utveckla bolaget vidare, satsa på utbildningsverksamheten och stärka vårt utbildningsteam. Vi skall investera långsiktigt i SAFE Education för att utveckla nya och spännande produkter. Vi kommer också att använda modern teknologi för att skapa ett unikt utbud för våra studenter och deltagare", säger Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group.
 
”SAFE och SATS har en lång och positiv historia tillsammans, och SAFE har varit avgörande för att säkerställa kvaliteten på våra instruktörer och PTs. Framöver har vi beslutat att grundläggande utbildning inte kommer att vara vår kärnverksamhet och därav försäljningen av SAFE. Vi kommer istället att fokusera och investera kraftigt i att utveckla våra PTs genom utbildningsblock och arbeta nära med alla PT-institutioner på marknaden. Slutligen är jag väldigt glad att Qicraft köper SAFE och ger en positiv plattform och ambition för fortsatt tillväxt", säger Olav Johan Thorstad, CEO SATS / ELIXIA.

Efterfrågan på duktiga Personliga Tränare fortsätter att växa. Idag är arbetet som Personlig Tränare ett viktigt yrke inom träningsbranschen och ett arbete man kan livnära sig på med goda förutsättningar. Qicraft vill givetvis vara med och bidra till denna utveckling i branschen genom att utbilda fler Personliga Tränare, men också med målet att du som PT ska ha goda arbetsvillkor i ditt arbete. Genom Qicrafts samarbete med Friskvårdsföretagen som driver folkhälsopolitiken i Sverige har bland annat friskvårdsbidrag för PT blivit möjligt. Detta är ett av många steg för framtiden för att förbättra villkor och möjligheterna kring yrket som PT.

Som exklusiv distributör ser Qicraft också en stark utveckling hos Technogym mot upplevelsebaserad träning, så kallade Formats, digitala gruppträningsklasser. Träning som bygger på individens motivation, härleds genom digitala lösningar men framför allt bygger mycket på instruktörens kunskap och coachning. Utbildning av instruktörer är enda vägen fram för att leverera och säkerställa maximal slutkundsupplevelse.

"Det ställs allt högre krav på oss som partner och framförallt av slutkunden gentemot vår industri. Genom förvärvet av SAFE Education ser vi en stor potential och möjlighet att tillgodose detta behov och skapa ett eget utbildningsteam för att kunna säkerställa hög kompetens och möjlighet att leverera den bästa upplevelsen av våra produkter till våra kunder, och ännu viktigare till deras kunder", säger Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group.

För frågor kring detta, vänligen kontakta Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo