Läs om spännande gymkoncept i New York

GymBusiness har precis besökt New York - då stod en hel del gymbesök på agendan. Läs nedan summering - få tips om gym att besöka vid din nästa New York vistelse, ta del av olika intryck och fakta.

Se bilden där GymBusiness egen Björn Johansson hänger med ikonen David Barton och Leila Timergaleeva som bland mycket annat är IHRSA´s Ryska Anbassadör.
 
TMPL Gym - www.tmplgym.com
Första besök gick till David Bartons senaste design gym. TMPL gym var fantastiskt och mycket inspirerande gym i full storlek. Runt 4 000 kvadratmeter, inklusive allt och även en pool. För spinning hade de Les Mills Immersive Screen, naturligtvis en enastående upplevelse. Det är alltid väldigt inspirerande att spendera tid med David Barton.
 
Det är ett design gym med en nattklubb atmosfär. David Barton kan definitivt skapa en "miljö" som är unik - och detta gym har verkligen en helt unik ljussättning. Medlemskap kostar runt 150 dollar per månad. De har Startavgift men också en "Årlig avgift”. De har då följande text i sina villkor - "Årsavgiften används för att investera i våra program, utrustning och anläggning för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen i ditt medlemskap. Årsavgiften debiteras den 15: e månaden efter ditt inskrivningsdatum och varje år på din årsdagen. Vänligen hänvisa till detaljer om ditt medlemsavtal".
 
PT-avdelningen stod för mellan 22-25 % av den totala omsättningen. De säljer "PT-medlemskap" med minst 3 månaders åtagande och ”Singel sessions" i paket.
 
Här är en intressant del - Personliga Tränare säljer inte. Som alla andra har du kommit fram till att PT inte kan sälja (självklart finns det undantag). De som säljer PT-paketen är där deras Medlemsrådgivare. Då kan PT:n fokusera på leverera effektiv träning, ge support och se till att kunden når resultat.
 
TMPL var också stolta över sin omsättning från sin "juice bar" - som gav cirka 15 000 dollar per månad i intäkter.
 
David Barton kan skapa fantastiska gym men alla satsningar har inte alltid nått ekonomisk framgång. Framför allt New York är en stentuff marknad och tidigare David Bartons gym gick i konkurs. Men sen hittade David nya partners och öppnade TMPL gym i mars 2016. Men TMPL gymmet såldes till Town Sports International i februari 2018. Towns International äger cirka 150 gym under varumärken som New York Sports Clubs, Boston Sports Clubs, Philadelphia Sports Clubs Washington Sports Clubs, Lucille Roberts, TMPL Gym, Total Woman Gym och Spa.
 
David Barton äger inga gym just nu men David nämnde att han är - ”working on some new gym projects in New York”. Antagligen då som konsult för Town Sports?
 
Soul Cycle - www.soul-cycle.com
Har nu kört mitt första Soul Cycle pass. Det kändes som "tillbaka till rötterna", de sätt vi deltagare använde cyklarna med olika övningar - var liknande hur ett spinningpass genomfördes i början av 90-talet. Ett rum med 50 cyklar och 17 stora högtalare i taket, musiken dominerade såpass mycket att det var svårt att höra instruktören. Luftkonditioneringen var en katastrof - så kändes som en "Hot Spinning klass”. Undrar om det är en del av konceptet? Och vi svettades definitivt mycket :). Pratade med en medlem som också körde pass på en annan Soul Cycle studio i NY, och han sa att luftkonditioneringen var lika illa där.
 
Det verkar som att Soul Cycle nu endast säljer "singelsessions paket", från 1 till 50 pass som man köper i förskott med olika begränsningar i giltighetstid.
 
En sak som alltid har överraskat mig, med dessa boutiquekoncept, är hur stor del rengöringen är. Att de har ”cleaning team" som efter ett pass kraschar in i studion och rengör allt och delar ut nya fräscha handdukar till deltagarna. Det finns mycket svett i rummet så det är mycket rengöring. 
 
Boutique koncepten har också alltid mycket personal på plats. Mitt Soul Cycle pass var kl 08.00 på morgonen. Och på denna anläggning som var på högst 250 kvm, med endast en studio, hade de 4 personal plus instruktören närvarande.
 
En nyckel för alla gruppträningsbaserade boutiqueklubbar är att skapa ”samma status som en rockstjärna" för alla instruktörer - detta har Soul Cycle varit en förbild inom. Alla instruktörer är i fin form och visar mycket av sin kropp framme på podiet.
 
Bode NYC -  www.bodenyc.com
Besökte och såg en "Hot HIIT class” på Bode. HIT träning i ett rum med 38 graders värme. Det var en fullpackad klass även om det var tidigt på eftermiddagen - helt otroligt och svårt att förstå. Och extra fantastiskt eftersom det här främst är en traditionell  yogastudio. Jag tror att vi kommer att se mer av "Hot HIIT Classes” i framtiden.
 
Tone House och andra
Nästa besök var på Tone House - som är ett annat boutique koncept. De har en premium image med en riktigt cool atmosfär att träna in. Också en väldigt mörk studio med speciell neon ljussättning..
Klasserna är väldigt "tuffa och atletiska” ”med funktionella övningar - mestadels med kroppen som belastning - så inte riktigt något för nybörjaren.
 
Deras läge på 71: e gatan hade ett intressant koncept - tre olika butikskoncept i en byggnad. De delar entré och omklädningsrum men har sina egna receptionsdiskar. Koncepten skiljer sig och de var:
www.newyorksportsclubs.com/lab
www.cycfitness.com
www.tonehouse.com
 
Jag kan se fördelarna med att dela utrymme men det är också förvirrande för konsumenten. Och alla sålde sina egna paket, om du ville prova dem alla hänvisade de till ClassPass. Det fanns inga gemensam omklädningsrum men däremot 7 "små privata omklädningsrum" med egen dusch. Eftersom många duschar hemma, har de flesta boutique koncept små duschmöjlighet men istället många skåp i korridoren för förvaring.
 
Planet Fitness - www.planetfitness.com
Planet Fitness - har 14 gym på Manhattan. Inget speciellt med gymmen men det var coolt att se den berömda "Lunk Alarm” i verklighet. Fick en rundtur av gymmets General Manager - han poängterade att det var hela 50% av alla deras medlemmar som uppgraderade sitt medlemskap till ett ”Black Card”. En imponerande siffra om det är sant.
 
Planet Fitness verkar ha stor framgång med sin cirkelträning - massor av kunder använder cirkeln under besöket. De styr kundens agerande traditionellt med grönt och rött ljus. Cirkelträning i olika former har funnits på gymmen sedan 1970-talet och det funkar alltid utmärkt. Planet Fitness cirkel var framförallt för att skola in sina nybörjare - som sedan gick vidare till större utmaningar i gymmet.
 
Mile High Ride Club - www.milehighrunclub.com
Detta är ert nischat koncept endast med löparklasser. De har två olika studior på Manhattan. Receptionen, design, shoppen, omklädningsrum verkade vara väldigt "inspirerat" av Soul Cycle. Men Soul Cycle lägger mer tid på att få detaljerna rätt.
 
En studio med 35 stycken Woodway löpband. Stor studio, högt i tak, ganska mörkt och användning av speciell ljussättning - instruktören kan enkelt ändra ”the mood" i rummet till 4 olika ljussättningar. Utmärkt luftkonditionering, med bra luftkvalitet.
 
De erbjuder 40 - 50 ”running classes” per vecka. Med olika program som vara mellan 30 - 60 minuter vardera. Namnen på klasserna var Dash 28, High 45, The Distance, Dirty 30, The Build. Intressant var att de använde Kettlebells i några klasser där det ingick styrketräning för löpare.
 
Personalen nämnde att de har problem med att det är gratis att jogga utomhus och lätt att göra när vädret är fint. På varma, kalla och regniga dagar hade de stor närvaro. Men om vädret var bra är det svårare att locka medlemmarna att komma inomhus för att ta en klass.
 
Hoppas denna rapport gav lite ny kunskap, inspiration och förslag på gym att besöka vid ditt nästa New York besök :).
Rate this item
(3 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo