Öka ditt utbud med trendig och cool gruppträning

Ingen har missat alla olika former av trendiga gruppträningspass som genom sin höga status tar allt mer plats i gymbranschen. Passen levereras ofta på nischade stand alone gym som öppnar på ett väl genomtänkt geografiskt läge.

Dessa pass ger deltagaren en känsla av ”högt upplevt värde”. Det värde olika kunder tillmäter en produkt variera kraftigt. Just nu värderar kunden traditionell träning med styrkemaskiner och kardioutrustning väldigt lågt - det är svårt att få ut mer än 300 kr per månad för detta utbud. Men lägger du till funktionell träning och crossfitinspirerade möjligheter ökar det upplevda värdet och toleransen för att betala mer stiger. Lägger du sen på olika möjligheter till instruktörsledd träning i grupp i en cool miljö - whaaoo då är kunden verkligen beredd att öppna sin plånbok. Detta har alla nischade boutique fitness gym bevisat, där framgångsrika exempel är SoulCycle, F45 Training och Orange Theory Fitness.
 
En del lite större fullservice gym börjar bli oroliga att dessa nischade specialistgym "kommer att stjäla deras medlemmar". Istället för att då "sitta vid sidan" och passivt se om/när det händer kan man agera proaktivt och skapa egna trendiga och coola gruppträningspass som levereras i en miljös där upplevelsen når nya nivåer. Utöver att ditt gym då får något alldeles extra i sitt utbud kan det också bli en extra intäktskälla. Undersökningar visar att i snitt är kunden beredd att betala 62% mer för att träna på ett nischat specialistgym i jämförelse med ett traditionellt fullservice gym.
 
En aktör som agerar proaktivt är SATS. De utvecklar hela tiden sin gruppträning generellt men mer specifikt sina specialklasser. Redan nu finns olika unika pass inom:
The Trip Immersive Fitness
Build´N Burn
HIYOGA
Martial Arts
 
Som medlem får jag addera (till mitt ordinarie medlemskap) en investering på mellan 100 - 400 kr per månad för att få tillgång till dessa extra ordinära gruppträningspass. Ett bra exempels är Les Mills cykelpass The Trip med Immersive Fitness. Under dessa pass befinner du dig i en virtuell 3D-värld, där musik och miljö är synkat till perfektion för att ge en helt ny dimension till din konditionsträning. På SATS Stureplan erbjuds det cirka 30 olika immersive pass per vecka. Det kostar medlemmen 100 kr mer per månad för att få tillgång till The Trip klasser. Succén är stor - ett genomsnittligt pass har 90% bokningsgrad och det är vanligt med en väntelista på 40 personer
 
the trip
 
Men SATS är inte nöjda med detta. Nu meddelar man lanseringen av en ny och unik cykelklass - Rock the Bike. Med specialutrustade salar och instruktörer som handplockats under auditions kommer nu denna nya klass baseras på musik, energi och upplevelse. Rock the Bike är en klass där pumpande musik, strålkastare, laser och attityd smälter samman i en upplevelse utöver det vanliga. I Rock the Bike tar underhållningen större plats än någonsin förr, med handplockade instruktörer som bjuder in till en riktig show. 

Rock the Bike lanseras på två utvalda center där salarna blivit utrustade med ljud- och ljuseffekter för att nå den riktiga nattklubbskänslan. Under klassen används koreografi och hantlar för att skapa inspirerande, effektiv och inte minst rolig träning för hela kroppen. SATS menar att klassen passar alla, oavsett tidigare erfarenhet av träning.
 
Det är en spännande utveckling - där branschen kanske äntligen kan få den debiteringsgrad vi förtjänar för vår kompetens, passion och vilja att leverera kundnytta.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo