Pink Gloves Boxing

Pink Gloves Boxings är ett träningskoncept med en vision som grundar sig i att varje människa har en inneboende potential. 

Pink Gloves Boxing grundades i juni 2006 av Garret Garrelsi Montana, USA. Garret arbetade vid den här tiden som personlig tränare, samtidigt som han spelade amerikansk fotboll för Carroll College i Anaconda (Montana). Under PT-passen med sin klient Leigh-Ann Witworth, började han använda sig av sina boxningskunskaper. Det nya upplägget skulle snart visa sig bli mer än bara ett sätt att ge omväxlande träning. Witworth, som tränade inför en triathlon-tävling, insåg möjligheten att med en rolig träningsform kunna inspirera andra kvinnor till en ändrad livsstil. Därefter utvecklades allt i rasande fart.
 
Konceptet
Vid första anblicken kan Pink Gloves Boxing förenklas till kvalificerad boxningsträning utan sparring för tjejer. Målgruppen är bred, allt från ungdomsverksamhet till tjejer mellan 16 -100 år.
 
Idag är Pink Gloves Boxing paketerad som ett "PT i grupp koncept” som sker i kursform och är uppbyggt ungefär på samma sätt som i grundskolan. Under den första terminen (T1) lär man sig grunderna i boxnings tekniken. Termin för termin ökar sedan komplexiteten i takt med att deltagarna utvecklas. Varje termin avslutas med en gradering där deltagarna får testa sina gränser och uppleva den utveckling som deras ansträngningar under terminen har lett fram till.
 
Deltagarna tränar tillsammans två gånger i veckan under 15 veckor, dvs sammanlagt 30 träningspass á 60 minuter. Förutom den enorma boxnings tekniska utvecklingen som sker upplever deltagaren att PGB länkar samman vikten av glädje och motivation med personlig utveckling och gruppdynamik. En unik sak är - att varje träningstillfälle avslutas med en samling, där man aktivt arbetar med självtroende, självkänsla och målsättningar.
 
PGBoxing a
 
 Malin Regnell berättar
En som regelbundet tränar PGB är Malin Regnell. Hon berättar om hur Pink Gloves Boxing förändrade hennes liv:
 
"Jag har alltid försökt att vara mig själv. Under alla år som jag gick i skolan, så försökte jag alltid att vända andra kinden till, våga se ut, klä mig och vara egen. Trots att detta slog ner mig, tog ifrån mig min personlighet och tillslut golvade mig totalt. År efter år blev jag utstött, utfryst och utsatt i skolan. Sexuella trakasserier, mobbning, diskriminering. Allt detta var min vardag. Så, naturligtvis började jag gömma mig bakom mig själv. Stänga in mig och sluta prata med folk. 
 
Tillslut fick min syster nog. Hon tog med mig ner till Må Bättre i Borlänge, där Pink Gloves Boxing hade ett Prova på Pass. Till en början så vägrade jag, jag var livrädd. Men allt tog en vändning när jag började slå. Det kändes naturligt, skönt och befriande! Jag fick höra direkt att jag var duktig, att jag hade talang! För första gången i mitt liv så kände jag mig välkommen. 
 
Med det enorma stödet från coacher och tjejerna i gruppen, så tog jag mig ur min bubbla och började blomma ut. Äntligen, var jag stark nog att bli den jag alltid velat vara! Den personen jag är idag; en utåtriktad person som älskar livet, utmaningar och att träffa nya människor. 
 
Idag driver jag Pink Gloves Boxing i Göteborg, dit jag flyttade med min sambo, Kammo. Jag är helt fri från mediciner och har hittills haft två jobb, båda med social inriktning.  Pink Gloves Boxing blev "min champion" som jag definitivt vill att fler ska få uppleva".
 
 
Vill du veta mer om Pink Gloves Boxing, kontakta:
Mikaela Axdorph, Etableringsansvarig
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
073-3329691
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB