GymBusiness trendspanar i London

GymBusiness har precis kommit hem från trendspaning i London. En upplevelse utöver det vanliga blev ett besök på 1Rebel´s senaste cykel studio vid Victoria Station.

Boutique gym operatören 1Rebel fortsätter sin expansion - både i London men nu även på den Australienska marknaden. Nyligen säkerställde 1Rebel en investering på över 75 miljoner kronor från riskkapital bolaget Codex Capital. Detta möjliggör en snabb expansion utöver sina fem nuvarande studios i London. Redan nu finns det färdiga planer på att under 2019 öppna på tre nya platser i huvudstaden. 
 
"Vi känner att vår affärsmodell har nu kommit till en punkt där vi är redo för nästa steg”, säger medgrundaren James Balfour. Det innebär fler öppningar i England men även i Australien. Bolaget har utsett en VD och ett ledningsgrupp i Australien och planerar att öppna sin första klubb i Sydney eller Melbourne under första halvåret 2019.

"Det finns massor av möjligheter i Australien. Vi har ett bra nätverk och kunnande om denna gigantiskt stora marknad”, menar James Balfour.
 
GymBusiness besökte 1Rebel vid Victoria Station och körde ett pass
Denna studio har en total yta av ca 700 kvm inklusive receptionsområde, möjligheter för en energidryck i deras ”fuel bar”, en gigantisk sal med 86 cyklar, stora omklädningsrum med allt man behöver. Är du en person som eftersvettas mycket? Inga problem, i omklädningsrummet finns det kylda handdukar som förvaras i ett Smeg kylskåp.
 
1Rebel Victoria 3
 
Målet för 1Rebel har här varit att ta begreppet ”upplevelse” till en nivå som ingen tidigare sett i gymvärlden. Cykelstudion är en före detta teaterlokal på 2,5 våningar. De har inrett den som en nattklubb där golv, väggar och tak är helt svarta. Sen är där ett ljussystem som är outstanding, inkluderande strobe effekter och allt man kan tänka sig. 
 
Men musiksystemet är än mer imponerande, gjord i ett 3D upplägg som kostat över 700 000 kr - grymt. Självklart används även rökmaskiner och bakom instruktören finns en stor ledskärm som är ca 4 meter hög och 2 meter bred. På skärmen visas svart och vit cool animering med ljussken, blixtar, snöfall, vattenpelare och starwars effekter.
 
All denna teknik kräver en enorm mängd med förstärkare, kontrollsystem mm. Det finns 3 staplar med teknik som är vardera 2 meter höga - otroligt.
 
Och det är inte lätt att vara instruktör på denna 1Rebel studio. Instruktören ska leda passet, justera musiken (som självklart är special samplat), ha koll på rökmaskinerna, alla ljusjusteringar under passet (inklusive strobe effekterna som man inte kan ha på för länge) samt skärmeffekterna bakom sig. Det är en enorm utmaning att veta vilken knapp man ska trycka på och när under passet. 
 
Efter samtal med instruktören kom det fram att det tog henne 5 veckor innan hon lärt sig hur allt funkar. För på 1Rebel är uppbyggnaden av själva passet bara 50 % av insatsen sedan ska allt koordineras med effekterna som skapar den 100-procentiga totalupplevelsen. För att göra allt ännu mer spektakulärt är scenen - där instruktören kör passet från - placerat på en hiss. I början av passet hissar instruktören upp sig på en höjd av ca 1,5 meter.
 
Själva passet är liknande uppbyggt som Soul Cycle med en hel del övningar på cykeln. Sen finns det hantlar bakom sadeln och dessa används för att köra styrketräning för biceps och axlar. Problemet är att hantlarna är samma för alla och väger 2 kg. Men alla är inte lika starka så det kan vara svårt för många att få en styrkeeffekt på 2 kg´s belastning.
 
1rebel Victoria 2
 
En intressant sak är att instruktören efter 2/3-delar av passet satsar på en fas av tung belastning då vi deltagare ska sitta ner på cykeln och kämpa. Då lämnar instruktören sin cykel och går ut och peppar alla. Här fick vi också ett litet ”motivational speech” om att vi alla är unika, hur vi kan pressa oss till nivåer vi inte tror är möjligt och hur man ska vara tacksam över allt livet erbjuder. Det var en ganska fin ide som man kanske kan utveckla? 
 
Intressant också att deltagarna (i alla fall på just detta pass) var 90 % kvinnor i åldern 25 - 35 år, så verkligen ett millennium koncept.
 
Frågan att ställa är - om verkligen alla dessa otroliga effekter behövs för att locka och bibehålla kunder? Oavsett, var det en upplevelse utöver det vanliga. Ska ni till London rekommenderar jag att ni bokar in er på ett pass för att själv skaffa er en uppfattning.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB