Sportsgym - en gymkedja som fortsätter att växa

I de lite mer norra delarna av Sverige tar nu kedjan Sportsgym allt mer plats.

Företaget grundades 1996 och Sportsgyms främsta marknad sträcker sig "från kust till fjäll" i Mellannorrland med huvudorter Sundsvall och Östersund. Affärsidén har hela tiden varit att erbjuda moderna träningscentra mot en bred målgrupp. En annan viktig del är att ligga i framkant gällande det senaste utbudet inom träning och hälsa. Ett exempel är det senaste träningskoncept från Sportsgym under namnet HIIT Cross. Det är ett effektivt pass för de kunder som vill helhetsträna sin kropp både med puls och styrka. Träningsformen sker i grupp och ger en högintensiv upplevelse av funktionella övningar med stor variation.
 
Utvecklingen har sedan starten accelererat och idag 2019 består Sportsgym av totalt 18 egenägda gym och fem gym som delar varumärket Sportsgym, totalt 23 gym. 
 
Sportsgym gym
 
Att sätta medlemmarna i fokus är viktigt och Sportsgym var tidigt ute med att bygga en klubbkänsla med en hög servicenivå. Strävan efter att ge det lilla extra kan man hitta i Sportsgyms program PT-fajten. Här får kunden möjlighet att komma i sin livs form på åtta veckor. Kunden teamar upp med en av Sportsgyms kompetenta PT:s och tillsammans tar man sen itu med utmaningen att komma i fantastisk form. Kunden träffar sin PT en gång per vecka och parallellt tävlar man mot andra kunder som kör samma utmaning. Där är fina priser till vinnarna.
 
"Vår ambition är att Sportsgym ska hänga med bra i trenderna och därför har vi sökt partnerskap med flera leverantörer som står för moderna och etablerade produkter. Vi vill alltid vara lyhörda till vad marknaden efterfrågar och snabbt agera för att uppdatera vårt utbud" menar delägare Andreas Forss.
 
För att skapa en plattform för kompetensutveckling och för att hitta personal med rätt kompetens så satsar Sportsgym på en egen utbildningsorganisation, Sportsgym Academy. Här erbjuds utbildningar och kurser inom kost och träning både till privatpersoner och företag. Här ingår även ett samarbete med Sportsclub Education (numera SAFE Education) och deras licensutbildningar till Personlig Tränare.
 
Ägarna vill fortsätta skapa en profil där verksamheten kännetecknas av att vara ett innovativt företag i friskvårdsbranschen. Mycket handlar då om att skapa en trevlig och motiverande miljö för att kunna erbjuda unika lösningar utifrån individens målsättning och behov. 
 
Sportsgym vill även tänka ”utanför boxen” och startade en egen löparförening för några år sedan. Framförallt satsar Sportsgym på traillöpning och stöttar bland annat en tour av trailtävlingar och dessutom ett antal meriterade traillöpare. Föreningen har bland annat varit varit representerade både 2017 och 2018 i både dam- resp herrklassen på VM i trail och det i kombination med många framskjutna placeringar i Skyrunning-serien ute i Europa i år  resulterade i att Sportsgym SC utnämndes till Sveriges främsta förening inom traillöpningen 2018.
 
"Alla inom Sportsgym ser väldigt ljust på framtiden. Vi har testat flera olika modeller och koncept under de senaste åren vilket gett oss ovärderlig erfarenhet. I vår vision finns en tydlig expansion där vi skall växa framförallt genom att etablera nya egenägda gym men vi är inte främmande för att köpa upp etablerade gym vilket vi också har gjort under det senaste året då vi köpt upp tre gym i Östersund och ett i Härnösand. Vi vill framåt men har respekt för konkurrensen på marknaden och vi vill växa långsamt och kontrollerat. Det tror vi är nödvändigt i den del av Sverige som vi verkar i där det är stora geografiska avstånd och förhållandevis små orter att etablera sig på. Det är under de förhållandena vi verkat i 20 år nu och vi har hittat ett bra arbetssätt för att kunna hitta en lönsam business även på små marknader”, avslutar Andreas Forss.
 
Sportsgym HIIT
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on fredag, 20 september 2019 09:05
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB