Orangetheory Fitness passerar 1 000 studios

Olika HIIT-baserad boutique fitness koncept utvecklas och växer. Det tycks inte vara något stopp på dess framfart - när ska dessa koncept på allvar komma till den Nordiska marknaden?

Det finns olika HIIT-koncept men de har många gemensamma nämnare. Ofta handlar det om att etablera verksamhet i mindre studios på 250 - 400 kvm. Här erbjuds möjligheter till instruktörsledd träning i grupp i en cool miljö. Tränarna är extremt duktiga och behandlas som ”rock stars”. Dessutom har dessa nischade gym förstått vikten av att använda teknologi för att underlätta kundupplevelsen.
 
Ett koncept som lyckas väldigt bra är Orangetheory Fitness. Ursprunget kommer från Florida med medgrundaren och CEO David Long i spetsen. Första studion öppnades 2010 och nyligen passerade man sitt 1 100:e gym i 22 olika länder - ytterst imponerande. Ytterligare 500 nya studios planeras att öppna inom snar framtid. Denna snabba expansion har gjort att Orangetheory av tidningen Entrepreneur Magazine flera gånger blivit listad bland världens 500 bästa franchise givare.
 
Entrepreuneur Magazine baserar sin ranking på finansiell styrka, stabilitet, tillväxt och storlek på systemet. Endast franchiseföretag som levererar full dokumentation och vars framgång kan verifieras av franchisetagare kan bli nominerade. Efter noggrann analys utses sedan de 500 franchiseföretag med de högsta sammanlagda poängen.
 
"Vårt mål var att bygga en liten studio verksamhet som skulle leverera en bra produkt med otroliga resultat både för våra medlemmar och ägare. Med fina utnämningen från bland annat Entrepruneur Magazine har vi bevisat styrkan kring konceptet Orangetheory" säger David Long, CEO.
 
orange theory fitness1
 
Orangetheory Fitness är ett smart sammansatt gruppträningspass ledd av 1 Personlig Tränare och med minimum 24 möjliga deltagare per Grupp PT pass. Det baserar sig på ett högintensivt intervallträningskoncept där deltagaren hela tiden kan följa sin puls. Pulsen övervakas också av den Personliga Tränaren som styr träningen och kan se till att rätt intensitet nås. Allt handlar om att komma in i rätt "Orange träningszon" vilket innebär 83 - 91% av din maxpuls. Av passets 60 minuter skall du vara i "zonen" mellan 12 - 20 minuter.
 
Gör du detta kan du enligt Orangetheory förbruka upp till 900 kalorier per pass plus att där sker en "afterburn" 36 timmar efter passets genomförande. En studio behöver vara cirka 300 kvm varav själva träningsytan är drygt 150 kvm. Träningen involverar både funktionella styrkeövningar som traditionell konditionsträning på löparband och roddapparater.
 
Varje dag är en ny utmaning för medlemmarna på en Orangtheory studio eftersom passets innehåll skiftar varje dag. Upplägget på dagens träningspass levereras via internet från Orangetheory´s huvudkontor ut till alla franchisetagare och deras Personliga Tränare.
 
Företaget har ambitiösa tillväxtplaner, VD David Long säger - ” Vi är en organisation som jobbar med aggressiva men fullt möjliga mål. Inom de närmaste 5 åren vill vi etablera 2 500 studios världen över. De ska serva över 2,5 miljoner kunder”.
 
Än så länge har vi ingen Orangetheory Fitness i Skandinavien men de kommer allt närmare. För den brittiska marknaden har man nyligen tecknat två master franchiseavtal för totalt 110 studios som täcker hela England. 
Frågan är när den första studion öppnar på vår hemmamarknad?
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB