Dags att uppgradera designen på ditt gym?

Att driva ett framgångsrikt gym innehåller många variabler. En del som gymägare ofta förbiser eller underskatta är vikten av vilken design gymmet har. 

Tidigare såg vi att de flesta chefer och gymägare var först och främst träningsentusiaster, som har vänt sin passion till ett jobb. När de sedan skulle utrusta sitt nya gym tenderade de att nästan uteslutande fokusera sin energi, uppmärksamhet och budget på de punkter som de personligen hade ett stort intresse av. Nämligen träningsmaskiner, tekniska lösningar, fria vikter mm.

Men idag vet vi att verkligheten för att lyckas i branschen med träning och hälsa är en solid och strukturerad affärsplan. En affärsplan som tar hänsyn till alla aspekter av vad som gör en hälsoklubb konkurrenskraftig och framför allt lönsam.
 
Lär av restaurangbranschens utveckling
Restaurangbranschen har haft en liknande utveckling. De restauranger som startas upp av entusiaster som älskar matlagning är oftast de som är minst lönsamma. Dessa matglada individer beslutar sig att öppna en restaurang eftersom de gillar att laga mat. Mycket också för att de fått beröm och uppskattning när de lagar mat för vänner hemma. De startar vanligtvis sin verksamhet med att erbjuda hög kvalitet på maten till mycket rimliga priser. Detta kan initialt locka till sig massor av kunder vilket helt plötsligt sätter helt andra operativa krav.
 
Serveringen får problem och billigare med icke serviceorienterad personal plockas in. Köket klarar inte av det nya tempot, i desperata försök börjar man att minska portioner, kompromissa med kvaliteten på råvaror, etc. Snart börjar kassaflödet sina och sedan går det snabbt utför. För att lyckas räcker det alltså inte med att ha en passion och få utlevelse för sina egna intresse och idéer.
 
Passion är bra och viktigt men ännu viktigare är en tydlig affärsmodell, som är inriktad på en genomtänkt marknadsposition. För långsiktig succé krävs även ett ständigt öga på nyckeltal kopplade till effektiv marknadsföring, försäljning och aktiviteter för att skapa kundtrohet.

 

Gymdesignart2

Design blir allt viktigare när du ska leverera en upplevelse
Vill du erbjuda ”något mer än alla andra” då måste miljön på ditt gym vara lika välkomnande, vänlig och prestigefyllt som kunderna egna hem - kanske till och med ännu bättre. Här kan dekoration av omklädningsrum och reception med ett lounge område vara  en nyckelfaktor. Speciellt om du vill agera i premium segmentet. Målet blir att skapa ett gym som en plats där kunderna spenderar tid för att få resultat, men också en mötesplats där man vill umgås med spännande människor och kanske dricka något hälsosamt.
 
Om du gör det rätt kan besökare kan spendera 30 % av sin tid i omklädningsrummet och gymmets loungeområde. Vi vet också de positiva effekterna av att ge ett välkomnande första intryck och att ett köpbeslut avgörs med mer än 55 % av den visuella upplevelsen. Med detta i beaktning förstår alla vikten av att bygga en gym miljö med rätt design, bekvämlighet och känsla.
 
All investering som ett gym utför ska självklart inte utgå från chefernas egna intresse. Utan istället styras av den tilltänkta målgruppens önskemål och upplägg som verkligen stimulerar lönsamhet. Här ligger investeringar kopplade till dekoration och design högt på listan. Ofta är det bästa att satsa på kvalitet. För kvalitet är lika med hållbarhet, en investering som varar länge och minskar de årliga avskrivningskostnaderna. För det andra, premium produkter innebär ett högt upplevt värde. Du påverkar dina kunders undermedvetande på ett sätt där de känner att de verkligen får mycket för sina pengar. Slutligen, kunder har en benägenhet att stanna längre i en miljö som de trivs i. Under denna förlängda vistelse kan du sälja på dem hälsodrinkar, kaffe, wraps, smoothies mm.
 

Gymdesignart1

Rate this item
(2 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB