NCC satsar stort på nytt Wellness Center

Byggföretaget NCC etablerar sig i sitt nya huvudkontor i Järva Krog, kontoret som nyligen invigdes har byggts för att skapa förutsättningar för samarbete och hälsosamma val. 

Gymbranschen noterar med stort intresse att allt fler företag satsar friskt på sina anställda. Detta budskap har branschen försökt promota i över 25 år - och äntligen börjar olika företagssatsningar på ”hälsa och aktiv livsstil” bli allt mer vanliga. Ett mycket bra exempel är NCC:s nya huvudkontor - med plats för 800 medarbetare på en yta av ca 17 000 kvadratmeter. Vid utvecklingen av det nya huvudkontoret har NCC haft stort fokus på att skapa en effektiv arbetsmiljö som är anpassad till ett projektbaserat, digitalt arbetssätt där även hälsa och ett hållbart arbetsliv står i centrum.
 
"Målet har varit att skapa en inspirerande och effektiv arbetsmiljö som stöttar medarbetarna i det dagliga arbetet för ett projektbaserat arbetssätt. Vi vill främja en god hälsa och stimulera till en aktiv och hälsosam livsstil för våra medarbetare. Här vill vi vara en förebild i branschen", säger Marie Reifeldt, HR-direktör NCC.
 
Direkt i entrén möts medarbetare och besökare av en vacker trappa som bjuder in till rörelse. Hissar finns men de för en något mer undanskymd tillvaro. I direkt anslutning till huvudentrén syns NCC Wellness Center, ett nybyggt hälsocenter i bästa läge med stora ljusinsläpp till tränings- och behandlingsytor.
 
NCC trappa1

NCC har valt Twitch som partner för att lansera, driva och utveckla NCC Wellness Center. Alla medarbetarna kommer att erbjudas konceptet "Twitch At Work”. Detta upplägg inkluderar bland annat drift av hälsocentret, gruppträning på olika nivåer, gyminstruktioner, PT, digitala träningsprogram via app, social bokningsapp, massage, naprapati, hälsoevents med fokus på såväl fysisk som mental hälsa med mera.
 
"Vid valet av partner för friskvård och NCC Wellness Center eftersökte vi en meriterad, engagerad och långsiktig partner som ligger i framkant. Viktigt för oss i beslutet var även att hitta en partner som nu och i framtiden kan hjälpa oss med ett erbjudande och arbetssätt som engagerar en stor andel av vår personal, inte bara de redan frälsta. Twitch visade sig efter genomlysning av marknaden uppfylla våra krav bäst. Vi ser fram emot ett givande samarbete,menar Kerstin Davidsson, HR Group.”
 
Twitch Health är specialiserade på förebyggande och proaktiva hälsoprogram som levereras på plats hos kunden eller digitalt. 
 
"Under 2018 lanserade konceptet Twitch At Work där vi samlat all vår praktiska erfarenhet och kunskap från forskning. Både befintliga och nya kunder har bekräftat fördelarna med konceptet. Att NCC nu väljer Twitch At Work gör oss stolta, glada och ger oss ytterligare ett kvitto på att vårt team gjort ett grymt jobb för att lyfta oss ytterligare flera hack i vår strävan att skapa välbefinnande hos individer och företag”, menar Fredrik Karlsson, vd Twitch Health.
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB