ClassPass rapporterar om sina kunders beteende

Olika trendrapporter släpps regelbundet. Dock bygger ett fåtal av dem på kundens upplevelse och beteende. Ett undantag är den trendrapport som ClassPass har släppt.

ClassPass representerar en ny betalningsmodell som växer sig starkare ute på gymmarknaden. ClassPass är en av flera verksamheter som digitalt säljer träningskort på gym utan att äga något gym. Allt bygger på samma idé som att Spotify säljer musikupplevelser utan att äga eller producera någon form av musik. Uber säljer taxiresor utan att äga några taxibilar, Airbnb säljer övernattningar utan att äga några hotell. 
 
ClassPass grundades 2013 och erbjuder ett globalt medlemskap. De är världens största bokningstjänst för gym- och träningspass. ClassPass samarbetar med över 30 000 träningsstudios och gymföretag för att varje månad erbjuda över fem miljoner träningspass. I Sverige etablerade sig ClassPass på allvar under senare delen av förra året då man tog över FitnessCollection.
 
Intressanta fakta från ClassPass trendrapport
I sin trendrapport har ClassPass analyserat beteendet från sina användare som har presterat över 100 miljoner träningspass hos sina gym partners. Det finns en hel del intressant fakta som här presenteras.
 
* Träning är en allt mer social aktivitet - 80% av ClassPass-användarna har under året tränat tillsammans med en vän eller kollega.
 
* Folk på resande fort vill kunna ”gå på gym" fastän man ej är i sin hemstad - 18% av de som reste i sitt arbete utnyttjade ClassPass tjänsten och tränade på ett gym i en annan stad. Denna siffra var 14 % året innan.
 
* Bland nybörjare till gruppträning är en yogaklass det pass som är mest populärt att testa.
 
* Klasser som Yoga/Meditation/Pilates är den mest bokade gruppträningsinriktningen som ClassPass erbjuder.
 
* Styrketräning var den mest populära individuella aktiviteten som ClassPass erbjuder.
 
* Tisdagar är den mest populära dagen att träna på.
 
* ClassPass analys visar att kunden tränar helst på vardagar kl 17.30 och på helgen kl 10.00.
 
* Användarna tycker att gruppklasser och variation är nyckeln till att hela tiden vara motiverad att träna.
 
 
Classpass2
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB