Endorfin - en premiumaktör som växer

Man måste våga för att vinna - detta motto verkar ägarna till Endorfin i Lerum och Alingsås verkligen leva efter.

Bakom Endorfins satsningar hittar vi ägarna Christer Berg och Michael Svanöe. Christer har en lång erfarenhet från branschen men har nu valt att vara en passiv ägare. Ett fullt ansvar har då hamnat på Michael som genom sin VD-position ledar sitt duktiga team mot nya framgångar.
 
Christer har varit i branschen sedan 1980-talet och drev under många år en framgångsrik gymverksamhet i Alingsås. Michael kom in i branschen som säljare på CL Fitness under 2009 och träffade via det jobbet Christer. Under sommaren 2010 inledde de samtal om att tillsammans köpa Lerums Sportcentrum då Christer och Michael såg att här fanns ett bolag med dels en väl fungerande verksamhet, bra personal samt lokaler med en stor utvecklingspotential.
 
Under hösten 2010 genomfördes köpet av Lerums Sportcenter och sen dess har resan varit omfattande - med ständig utveckling och om-, och utbyggnad av lokalerna. I mars 2013 bytte man namn till Endorfin då man i december 2013 även skulle öppna en stor anläggning i Alingsås. Ett namn förknippat med känslor baserat på lyckohormonet ”Endorfin”.
 
Vill leverera närvaro, passion och mycket hjärta
Idag erbjuder Endorfin gymytor på 4 500 kvm i Lerum och 3 800 kvm i Alingsås. Verksamheten drivs på två stora gym och ett mindre satellit gym. Snart öppnar Endorfin även en extern Crossfitbox och ytterligare ett mindre satellitgym. Idag finns det drygt 8 500 aktiva medlemmar och omsättningen innevarande budgetår kommer att landa på drygt 40 miljoner kronor.
 
"Endorfin ska leverera närvaro och mycket hjärta, både när det handlar om service, klasser, personlig träning eller annat. Man kan ha hur mycket fin utrustning som helst men det viktigaste är att ha med sig personalen då mötet med medlemmarna är A och O. Jag är jättestolt över att vi, trots den stora ytan på våra klubbar, ändå kan ha en fin kontakt med våra kunder”, säger Michael Svanöe.
 
När det gäller målgrupper är Endorfins mål att kunna erbjuda något för alla. Detta trots att många ”företagsgurus” säger att det är omöjligt. På Endorfin fungerar det - eftersom man är tydlig med sin tanke och strategi. Då kan man som gym vara ett bra alternativ för de flesta. För på Endorfin kan du gymma i en härlig atmosfär och går du på klasser ska du tidigt få känslan av att du är med i gemenskapen.
 
Endorfin collage
 
Ett brett utbud som ska bli större
Verksamheterna erbjuder drygt 100 liveklasser per vecka men även lika många virtuellt. Det finns 9 salar i Lerum och 6 i Alingsås. Här hittar du också enormt stora gymytor, PT-studios, Milon, CrossFit, seniorverksamhet, massor av barngrupper och aktiv barnpassning. Det finns även ett fint ekologiskt utbud i caféet. Endorfin levererade totalt 6 200 PT-tillfällen under 2019 (totalt på båda klubbarna) sedan tillkommer instruktioner, vägningar, massage och andra tjänster.
 
"Vi fortsätter vårt arbete med att vara en verksamhet som hela tiden levererar och anpassar sig efter vår omvärld. Marknaden kommer förändras mycket de kommande åren så det gäller att vara på tårna. Fokus på återhämtning, hållbarhet, snabba svängar, digitalisering och avdigitalisering, samhällsansvar och mycket mer. Det kommer att bli en fantastisk framtid och Endorfin ska fortsätta att leverera på topp i många år till", avslutar Michael Svanöe.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB