Padel plus gym - en vinnande kombination

Ingen lär ha missat den ”padel feber” som gäller i Sverige idag. Nu ser vi också fler och fler satsningar där padel och gym kombineras.

Sveriges första kommersiella inomhushall för padel stod klar 2012 i Helsingborg. Bakom den satsningen hittar vi Anders Mattsson och Peter Olsson. Starten blev tuff. Hårt arbete och dålig ekonomi speglar de första åren. För det var inte många i Sverige som riktigt visste vad padel egentligen innebar. Numera ser vi flera padel verksamheter som visar riktigt fina ekonomiska siffror.
 
Redan 2017 pratades det om ”padel boom” i Sverige. Men vi kan konstatera, att nu år 2020 fortsätter ”boomen” växa, och där finns ingen tendens på att utvecklingen av nya padelarenor ska stanna upp.
 
Kombinera padel med gym
Framfarten för padel är naturligtvis något som gymbranschen har uppmärksammat. Och vi kan se ett flertal öppningar där padel och gym kombineras. Antingen där man integrerar gymmet under samma tak som padel banorna eller att man driver verksamheterna separat - men i direkt anknytning till varandra.
 
Magnus Wilhelmsson från Nordic Wellness har kanske gjort den designmässigt mest spännande satsningen - som nyligen öppnade i Örebro. Där finns två padel banor integrerade mer eller mindre ”mitt i gymmet”, utan några avskiljande väggar. Det skapar en unik miljö och mycket liv i gymmet.
 
PadeloGym
 
En annan spännande satsning hittar vi hos Åstorp´s Padel och Gym. De startade under hösten 2018 och erbjuder 3 inomhusbanor samt ett eget rum med 300 kvm gym. Bakom denna satsning finns bland annat Pelle Hiller som tidigare verkat många år i gymbranschen. Det unika här är att du kan köpa ett Premuimkort för 699 kr per månad. Då kan du gymma och spela så mycket padel du vill. Kan vara ett mycket smart sätt att bygga upp en trogen kundbas och få autogirot att ticka på.
 
På nyöppnade Uppsala Padelcenter, norr om Uppsala har man inrett en yta ovanför de fyra banorna med en separat träningsdel. ”Många Padelcenter har gott om plats i hörn, ovanpå omklädningsrum eller liknande. Vi ville göra något bra med den ytan och då valde vi att satsa på eGym. Och utöver en eGym cirkel med 8 maskiner finns också löpband, cykel och rodd tillsammans med en funktionell zon. Vi tror på att vår avslappnande miljö kan locka en delvis ny publik som inte normalt tar sig till ett vanligt gym", säger en av de ansvariga Andreas Ehrnvall.
 
Den 1 februari öppnade WE, med Jonas Eriksson, Niklas Wikegård och Peter Bláha vid rodret, en ny toppmodern träningsanläggning i Arlandastad, vid Scandinavian XPO i flygplatsstaden AirportCity Stockholm. Där har det blivit 1 600 kvm av träningsmöjligheter inkluderande de populära sporterna CrossFit och Padel. Här finns nästan 500 kvadratmeter funktionell träningsyta med den senaste utrustningen.
 
"Jag och Niklas är oerhört glada över att kunna få med Peter i vårt team. Med hans erfarenhet, kunskap och driv så vet WE att vi kommer att kunna erbjuda Sveriges bästa CrossFit boxar. Dessutom så känner vi stolthet att kunna ta padel till vårt närområde. Sveriges mest växande sport behövs i kommunen, och det är självklart att vi vill leda även den utvecklingen", säger Jonas Eriksson.
 
WE kommer också inom kort öppna en renodlad padelhall i Sigtuna stadsängar.
 
Kombinationen padel och gym lär vara här för att stanna. Känns som ett vinnande koncept - vi får se vad framtiden visar.
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB