Så håller du igång affären i Coronatider

Även om känslan är att vi drunknar i nyheter om Coronaviruset så är kommunikationen extra viktig i tider som dessa. Tappa inte kontakten med dina kunder, även om många inte kommer till gymmet just nu. 

CL Fitness, en av marknadens ledande leverantörer av professionell träningsutrustning, tipsar här om du som ansvarig på ett gym kan hålla igång affärerna.
 
Dra nytta av förändrade träningsmönster
Uppdatera med det senaste, t.ex. hur ni jobbar med anläggningen för att minska riskerna för smittspridning. Både vad gäller utökad städning och desinfektion, men också andra åtgärder som förändrade klasser, öppettider och mer.
 
Back to Basic – ge förslag på dagens träningsprogram och hur era medlemmar kan träna och hålla formen även om de inte kommer till gymmet för tillfället. Visa att ni finns där men på andra sätt. Kreativiteten föds när något försvinner eller tas bort. Det finns många bra exempel där anläggningar kör digitala träningspass, kommunicerar via sociala kanaler, utomhuspass och mycket mer. 
 
Här kommer några idéer och saker som är bra att tänka på:
 
Sociala kanaler – nära kommunikation
Förmedla er kunskap, visa exempel på bra hemövningar både inne och ute. Uppdatera med de insatser ni gör på anläggningen för att minska risken för smittspridning. Visa som vanligt glada medarbetare, medlemmar och peppande bilder som ni brukar.
 
Livestreama – träning med allt hemmet erbjuder
Tvättmedelspaket och gamla färgburkar, den egna kroppsvikten fungerar också bra. Schemalagd träning dagligen, gärna motivera till att aktivera fler i familjen.
 
Walkabout – träning utomhus
Schemalagd utomhusträning, folk gillar att promenera just nu. Snitsla en bana med olika distanser med tid och avsluta med ett tidsbestämt träningspass för de som vill vara med. Passa på och marknadsföra ditt gym, anordna tävlingar – snabbast vinner.
 
Skräddarsydda träningspaket för hemmet
Skapa skräddarsydda träningsscheman speciellt utformade för hemmaträning. Med instruktionsfilm och digitala PT-timmar som ingår.
 
 
CL Fitness logo
 
Rate this item
(2 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB