Eleiko vinner prestigefullt pris

Eleiko gjorde stor entré på världsscenen 1963 genom att göra vad ingen annan tillverkare tidigare gjort - tillverka en stång som håller under en hel tävling utan att skadas eller brytas. 

Den imponerande prestationen skapade stort intryck hos alla berörda parter. Sedan dess har Eleiko varit en respekterad leverantör för alla som sysslar med idrott, träning och rehabilitering.
 
Hanteln Evo tar hem ett internationellt pris
Nu cirka 60 år senare fortsätter Eleiko bekräfta sitt fokus på kvalite. Deras produkt hanteln Evo vann nyligen designpriset Red Dot. I årets upplaga av Red Dot tävlingen deltog företag från 60 olika länder med mer än 6 500 produkter. Den internationella juryn innefattar erfarna experter från olika discipliner och har sammanträtt i 65 års tid för att välja ut varje års bästa design.
 
Jurymedlemmarna testar alla tävlingsbidrag för att bedöma både estetik, materialval, nivå av hantverk, ytstruktur, ergonomi och funktionalitet. Det stod sedan klart att Eleiko’s roterande hantel EVO vann utmärkelsen för utmärkt produktdesign 2020. 
 
Denna hantelkonstruktion omfattar ett roterande handtag på insidan av ett gummitätt lågfriktionskullager för att uppnå mindre diameter på handtaget jämfört med industristandard. Ett nättare handtag skapar förutsättningar för fler personer att använda sig av hanteln.  
 
”Vi är väldigt stolta och hedrade över att Eleiko, vårt designteam och i synnerhet vår nya hantel, har blivit uppmärksammad av Red Dot juryn”, säger Erik Blomberg, VD för Eleiko. ”Vi utvecklade Evo med målet att skapa världens bästa hantel och ge fler människor möjligheten att få känna den där unika lyftarupplevelsen. Denna utmärkelsen är en bekräftelse på att vi lyckades”.
 
Eleiko lyfter fram kunskap
För Eleiko är de mjuka värdena kring kunskap och kompetens lika viktiga som själva utrustningen. Ett bra exempel på detta - är att Eleiko erbjuder olika webinarium om hur immunförsvar och träning hänger ihop.
 
Utbildningen tar bland annat upp hur träning, kost och sömn skapar det optimala immunförsvaret. Denna kunskap kan du ta del av i Eleikos webinarium byggd på fyra olika delar. Utbildningen är kostnadsfri och riktar sig till dig som jobbar professionellt i träningsbranschen.

Läs mer om hur du kan lära dig mer om immunsystemet här >>
Rate this item
(1 Vote)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB