Yoga och Net Promoter Score

Att arbeta med digital kommunikation är ingen lätt uppgift - det finns många delar att beakta.

När man arbetar med digital marknadsföring och kommunikation hör det till vardagen att konsumera facktermer som SEO, SEM, NPS, datadriven kommunikation, lojalitetsprogram och inte minst marketing automation.
 
För dig som är takläggare, snickare, målare, driver ett gym eller säljer bilar är det en djungel av begrepp som är svåra att förstå och nästan omöjliga att veta om man bör investera i eller inte. Detta är precis samma fenomen som att exempelvis många män skjuter upp sitt första yoga-pass för att de inte vågar sig in i en yoga-sal. 
 
Ett bra första steg är att, på ett enkelt sätt, lära dig mer om två viktiga termer - ”marketing automation” och ”net promoter score”. Med mer kunskap kommer du också förstå vikten av att använda dessa begrepp till din fördel. På samma sätt kanske någon kan förklara för män varför de bör testa yoga och vad som är viktigt att tänka på när de ska använda denna träningsform. Med mer kunskap kommer fler män också förstå vikten av att inte vara tveksam utan att verkligen börja använda yoga. 
 
Marketing automation - att automatisera marknadsföring baserat er kunds beteende
Det vill säga - om en kund visar intresse för, låt säga ett yogapass, genom att besöka er sida, delta på ett nybörjarpass eller medverka vid en föreläsning i ämnet, så ska de kort därefter motta ett sms eller ett mail med relevant information och möjligheten att anmäla sitt fortsatta intresse.
 
De bör också mötas av relevanta annonser när de de besöker olika sociala medier eller tredjepartswebbsidor såsom den lokala tidningen. Och naturligtvis ska detta ske per automatik så att ni kan göra det ni är bäst på.
 
Är detta något du är intresserad att få hjälp med? Ta då en titt på NG Dialogue´s avancerade plattform. Här kan du med hjälp av erfarna projektledare och data om era kunder fånga upp köpsignaler. Därefter automatiseras relevanta utskick i relevanta kanaler till relevant målgrupp för att maximera konvertering (köp). 
 
NPS - Net Promoter Score
Att prata med sina kunder för att kunna fatta beslut på det kunden vill ha snarare än vad man tror kunden vill ha är naturligtvis otroligt viktigt. Idag finns en uppsjö av olika kundundersökningar, de är alla lätta att tröttna på. Av exakt den anledningen skapades den internationella standarden NPS som bygger på en enda fråga och således tar sekunder att svara på: 
 
"På en skala från ett till tio, hur stor är chansen att du skulle rekommendera oss till en vän eller kollega?”
 
Det är mycket enkelt för kunden, oavsett om hen är nöjd eller inte, att göra sin röst hörd. Och lika enkelt är det för som ansvarig att kunna avläsa trender hos din kundbas för att sedan fatta relevanta beslut på. NG Dialogue har utvecklat ett unikt NPS-verktyg. Den innehåller inte bara effektiv distribution av undersökningen men framför allt erbjuder möjligheten att kunna läsa av resultat och trender på ett mycket överskådligt sätt via en web-dashboard. 
 
Vill du veta mer om NG Dialgue´s plattform, klicka här >>
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB