Är du redo att vinna tillbaka dina kunder?

Gymbranschen måste nu blicka framåt för att successivt få tillbaka sina kunder.

Visst kan vi konstatera att ”corona situationen” har skapat alldeles för många medlemskap som antingen är uppsagda eller pausade. Men ljusare tider väntar - är du redo för en rejäl come back?
 
Du kan inte bara ta det för givet - att de kunder som tillfälligt eller permanent lämnat ditt gym kommer att återvända per automatik. Nu gäller det att arbeta aktivt för att vinna tillbaka kunder, skapa lojalitet och förenkla jakten på helt nya medlemmar. 
 
Här är tre konkreta tips på hur du gör dig redo för att fylla ditt gym med medlemmar när tiden är mogen:
 
* Förenkla winback-processen
Investera i ett digitalt verktyg från en byrå som hjälper dig kommunicera winback-erbjudanden med en personlig touch till dina gamla medlemmar. Du har kundernas kontaktuppgifter och de är i allra högsta grad affärsrelevanta - se därför till att de får ett erbjudande som de enkelt kan tacka ja till på stående fot.
 
* Remarketing och marketing automation
Konsumenten behöver ofta se samma budskap minst sju gånger för att tacka ja. Därför är det viktigt att du förbereder kampanjer i sociala medier som du kommunicerar ut till rätt målgrupp i rätt kanaler vid rätt tidpunkt. 
 
* Använd befintliga medlemmar för att rekrytera nya
Oavsett vad du säljer så medför det trovärdighet när en tredjepart förespråkar din produkt eller tjänst. Se till att du identifierar den grupp av "ambassadörer” som är dina allra trognaste medlemmar. Be dem sedan om hjälp att rekrytera sina vänner, kollegor och liknande. Involvera den här gruppen i planering och utveckling av kampanjer för att generera en känsla av samhörighet och ägandeskap. Ge dem ett incitament och ordentliga digitala verktyg (content, plattform, assistans) för att kunna hjälpa dig. 
 
Dessa tips kan hjälpa dig komma tillbaka på fötterna så snart som möjligt. Tyvärr lär inget lösa sig av sig själv, du måste aktivt agera på ett smart sätt.
 
Glöm inte att det är mycket enklare och billigare att vinna tillbaka gamla medlemmar än att försöka vinna nya. 
 
Om du behöver ett bra kommunikationsverktyg eller information om hur ett effektivt upplägg kan se ut -
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB