Eleiko lanserar e-handelsplattform

Eleiko lanserar en e-handelsplattform för att möta en ökad efterfrågan på träningsprodukter för hemmet samtidigt som konsumtionen av träning förändras.

I takt med ett ökat intresse för hemmaträning har Eleiko accelererat sitt strategiska initiativ att lansera en e-handelsplattform. Plattformen lanserades framgångsrikt som en pilot i Storbritannien under april efter en intensiv utvecklingsfas. Den lanseras nu i Sverige, Norge, Finland och Danmark.
 
"Vi ser med spänning på vår lansering av e-handel, för första gången i eleikos 60-åriga historia har konsumenter direkt och enkel tillgång till högkvalitativa styrketräningsprodukter för hemmaträning. Det stödjer vårt uppdrag att hjälpa människor bli starkare så att de kan prestera bättre – i sin idrott och i vardagen”, säger Erik Blomberg, VD och ägare Eleiko Group AB
 
E-handeln använder professionella plattformar
Sajten kommer rullas ut i Europa och USA under de kommande veckorna. Eleiko jobbar i partnerskap med två ledande svenska e-handelsföretag – plattformsleverantör Litium och betallösningsaktören Klarna – för att möta komplexa systemkrav samtidigt som en pålitlig och användarvänlig kundupplevelse skapas.
 
Plattformen gör det enkelt och inspirerande att beställa ett brett sortiment av Eleikos produkter. I stunden sker det under domänen shop.eleiko.com men sajten kommer integreras med eleiko.com under 2020 för att skapa en integrerad upplevelse som är skräddarsydd för både B2B och B2C kunder.
 
E-handel är del av Eleikos digitala utveckling och strategi som bygger på att designa och erbjuda ledande produkter inom styrketräning för idrott och träning. Eleiko driver en tillväxtstrategi med målet att nå SEK 1 miljard i omsättning till 2024.
 
I samband med lanseringen introducerar Eleiko flera nya produkter särskilt ämnade för hemmaträning. Det inkluderar en laddningsbar hantel, en kortare och mer platseffektiv skivstång samt en modifierad knäböjställning. Eleiko har anställt ny personal inom logistik för att möta den ökade efterfrågan.
 
Träningsbranschen under utveckling
Lanseringen av Eleikos e-handelsplattform sker samtidigt som en pågående pandemi innebär utmaningar för den kommersiella träningsbranschen. Tillgång till gym och träningsanläggningar är begränsad världen över vilket gör det än viktigare för människor att vara fysiskt aktiva och engagerade fram tills de kan återvända till anläggningarna.
 
Eleiko ser en utveckling mot mer integrerade träningslösningar – en upplevelse där fysiska gym och träningsanläggningar kombineras med digitala distanslösningar. Det finns möjligheter för branschen att tänka innovativt på framtida affärsmodeller och expandera gymupplevelsen.
 
Träningsaktörer som kan bäst integrera träningsupplevelsen med andra delar av samhället (t.ex. hemmet, arbetsplatsen, det offentliga rummet) kan skapa attraktiva nya möjligheter, samtidigt som man bidrar till en hälsosammare befolkning och stärker gymmens viktiga roll när det gäller att skapa en social anknytning och tillhörighet för människor.
 
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB