InBody släpper nya appar

Häng med - för inom kort släpper InBody Sweden två olika appar fulla med riktigt bra funktioner.

Först släpper InBody HQ sin egen Appversion för sina modeller - IB 270, 570 och 770. Här kan klienten få sina resultat direkt i mobilen. Gymmet eller PT får en kopia på sin egna datorn, då öppnar sig möjligheteratt göra anteckningar och kommunicera med klienten. 
 
Appen kommer att ligga på InBody hemsidan för egen nerladdning och sign up med instruktioner. Investeringen är 25 euro i månaden.
 
App nummer två är kopplad till Twiik - som idag erbjuder digitala möjligheter för coachning, träningsupplägg och kostrådgivning. Alla gym, PT och kostrådgivare kan via Twiik integrera in sina kunders InBody 270 testresultat direkt in i mobilen.
 
Nya affärsområden
Med tanke på dagens omständigheter med Corona öppnas nu nya möjligheter upp. Fler och fler gymägare väljer att försöka jobba med sina kunder (mot betalning) utanför själva gymmet
 
Tänk dig följande - ett vanligt gym kort kostar 350 - 500 kr per månad. I corona tider uppfattar vissa att de inte besöker gymmet lika ofta och denna investering känns som lite för hög eftersom man inte utnyttjar tjänsten till fullo. Kunden känner att de kan lika bra träna hemma och köra en hel del utomhusträning. 
 
Istället för att då tappa kunden - erbjud dem ett litet paket (för samma kostnad som ett träningskort) där de kan besöka gymmet för regelbundna InBody tester (för att analysera vad deras egna träning verkligen ger). Koppla sedan på ett kortare avstämningsmöte med en PT där träningsupplägget diskuteras.
 
Inbody twiik app 2
 
 
Kombinera hemträning med gymträning
I dessa tider är det allt mer aktuellt att man som gym startar en försäljning av olika hemträningspaket. Det kan vara det lilla, mellan och det stora paketet. Dels till befintliga medlemmar som ser fördelarna med att kombinera hemträning med gymträning men också för potentiellt nya målgrupper. Det finns en massa kunder som vill komma åt gymmets expertis och support men själva träningen vill de sköta hemma. Här kan man jobba individuellt eller i en grupp som en kurs. Programmen kan erbjuda träningsupplägg, kostrådgivning, tester via InBody och en hel del support.
 
Fördelen är att ditt gym behåller dina kunder istället för att de skulle säga upp sitt medlemskap. Det blir en inokmst även om de tränar hemma.
 
Den snabbaste växande området inom träning är just nu online - så se över dina möjligheter att haka på. Det viktiga är att förstå - oavsett vilket ”träna hemma upplägg” som kunden laddar ner behöver de kunskap, support och bevis på att de får resultat. Här kommer gymmens kompetenta personal in tillsammans med InBody tester. Via de InBody anpassade apparna är processen att testa sig extremt enkelt och kräver väldigt liten personell resurs.
 
Rate this item
(0 votes)
Björn Johansson

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa.
Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till "exercise physiologist".
Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och har under sin karriär startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag.
De senaste 19 åren har Björn haft full fokus att som "lönsamhetskonsult" arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.
Björns idéer, verktyg och system har inspirerat och implementerats på över 400 olika gym runt om i Norden. Han är också en uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra partners

Om oss

Om oss
GymBusiness.se är Sveriges ledande B2B plattform för dig som vill driva ett framgångsrikt gym

gymb logo

© 2020 GymBusiness All Rights Reserved. Designed By Aitellit AB